0 0
Tort cu frisca si crema de iaurt

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
pentru blatul de vanilie
3 buc oua
3 linguri Zahar
3 linguri Faina
esenta de vanilie
pentru blatul de cacao
2 buc oua
2 linguri Zahar
2 linguri Faina
1 lingura cacao
esenta de rom
500 ml frisca lichida
150 gr iaurt cu fructe de padure
150 gr iaurt cu caise
3 pliculete-10 gr Zahar vanilat
2 pliculete-10 gr gelatina
6 linguri zeama de portocala
fructe pentru decor -cirese, mandarine,pere
1 pliculet-8 gr tort-gelee

Tort cu frisca si crema de iaurt

Cuisine:

    desert fin dulce si racoros

    • 90 min
    • Serves 1
    • Medium

    Ingredients

    Directions

    Share

    Tort cu frisca si crema de iaurt

    tort-cu-frisca-si-fructe-reteta
    tort-cu-frisca-si-fructe-reteta

    Tort cu frisca si crema de iaurt – desert usor de pregatit, un blat de vanilie si unul de cacao, crema din iaurt de fructe, frisca si zeama de portocale, gustos si racoros.

    tort-cu-crema-de-iaurt-si-frisca-reteta
    tort-cu-crema-de-iaurt-si-frisca-reteta

    Cum se face Tort cu frisca si crema de iaurt gasiti pasii in reteta.

    Steps

    1
    Done

    Pasul 1

    Pentru prepararea blaturilor avem nevoie de 2 forme de copt, blatul de vanilie il coacem in forma de 22 cm si cel de cacao in forma de 18 cm, puteti folosi o cratita mai mica daca nu aveti forma de copt. Tapetam formele cu hartie de copt si aprindem cuptorul.
    Separam albusul de galbenus, batem albusul pana devine o spuma tare apoi adaugam zaharul si continuam baterea pana cand se dizolva zaharul si albusul devine spuma ca o bezea.
    Frecam galbenusurile cu sare, adaugam esenta de vanilie si rasturnam peste bezea, amestecam lejer de jos in sus nu prin batere, adaugam faina, omogenizam si turnam in forma de 22 cm. Punem in cuptorul incazit 30-35 min, este gata cand trece proba scobitoarei.
    Cand este aproape gata blatul de vanilie pregatim blatul de cacao, repetam pasii de la blatul de vanilie dar faina o amestecam cu cacao si in galbenus punem esenta de rom.
    Lasam blaturile sa se raceasca si ne ocupam de crema.

    2
    Done

    Pasul 2

    Punem gelatina in putina apa la hidratat intr-un ibric si o lasam 5 min, apoi o topim in baie de abur, nu o fierbeti. Batem 200 ml frisca lichida pana isi mareste volumul si devine ferma, adaugam iaurtul de caise, jumatate din zeama de la o portocala si 1pliculet zahar vanilat, omogenizam apoi turnam gelatina dizolvata si o lasam la rece pana pregatim cealalta crema, unde vom pune in frisca batuta iaurul cu fructe de padure, zeama de portocala, zaharul vanilat si gelatina.

    3
    Done

    Pasul 3

    Imbracam o forma de tort cu folie alimentara, punem blatul de vanilie si il insiropam cu compot de caise, rasturnam crema din iaurt de caise si nivelam.
    Asezam blatul de cacao pe mijloc si il insiropam cu 5-6 linguri de compot, acoperim cu crema din iaurt si fructe de padure nivelam si il lasam la rece 3-4 ore sau peste noapte.

    4
    Done

    Pasul 4

    Scoatem tortul cu ajutorul foliei si il asezam pe un platou, decoram cu felii de pere, mandarine si cirese. Topim pliculetul de Tort-gelee si il turnam peste fructe din mijloc spre margine.
    Ornam cu frisca marginea si punem in frigider pana il servim cu cei dragi.
    Sper ca reteta mea sa va fie de folos.

    ChefGeorgeta

    Recipe Reviews

    Average Rating:
    (5)
    Total Reviews: 1
    ChefGeorgeta

    Un tort delicios, crema fina cu arome inbietoare. Vi-l recomand.

    previous
    Salata de cruditati
    next
    Crema rece cu fistic si portocale
    previous
    Salata de cruditati
    next
    Crema rece cu fistic si portocale

    Add Your Comment

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here