Ingredients
-
pentru blatul de vanilie
-
3 buc oua
-
3 linguri Zahar
-
3 linguri Faina
-
esenta de vanilie
-
pentru blatul de cacao
-
2 buc oua
-
2 linguri Zahar
-
2 linguri Faina
-
1 lingura cacao
-
esenta de rom
-
500 ml frisca lichida
-
150 gr iaurt cu fructe de padure
-
150 gr iaurt cu caise
-
3 pliculete-10 gr Zahar vanilat
-
2 pliculete-10 gr gelatina
-
6 linguri zeama de portocala
-
fructe pentru decor -cirese, mandarine,pere
-
1 pliculet-8 gr tort-gelee
Directions
Tort cu frisca si crema de iaurt
Tort cu frisca si crema de iaurt – desert usor de pregatit, un blat de vanilie si unul de cacao, crema din iaurt de fructe, frisca si zeama de portocale, gustos si racoros.
Cum se face Tort cu frisca si crema de iaurt gasiti pasii in reteta.
Steps
1
Done
|
Pasul 1Pentru prepararea blaturilor avem nevoie de 2 forme de copt, blatul de vanilie il coacem in forma de 22 cm si cel de cacao in forma de 18 cm, puteti folosi o cratita mai mica daca nu aveti forma de copt. Tapetam formele cu hartie de copt si aprindem cuptorul. |
2
Done
|
Pasul 2Punem gelatina in putina apa la hidratat intr-un ibric si o lasam 5 min, apoi o topim in baie de abur, nu o fierbeti. Batem 200 ml frisca lichida pana isi mareste volumul si devine ferma, adaugam iaurtul de caise, jumatate din zeama de la o portocala si 1pliculet zahar vanilat, omogenizam apoi turnam gelatina dizolvata si o lasam la rece pana pregatim cealalta crema, unde vom pune in frisca batuta iaurul cu fructe de padure, zeama de portocala, zaharul vanilat si gelatina. |
3
Done
|
Pasul 3Imbracam o forma de tort cu folie alimentara, punem blatul de vanilie si il insiropam cu compot de caise, rasturnam crema din iaurt de caise si nivelam. |
4
Done
|
Pasul 4Scoatem tortul cu ajutorul foliei si il asezam pe un platou, decoram cu felii de pere, mandarine si cirese. Topim pliculetul de Tort-gelee si il turnam peste fructe din mijloc spre margine. |