0 0
Rulada de cacao cu crema de vanilie si portocale

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
pentru blat
7 buc oua
7 linguri-120gr Faina
2 linguri cacao
7 linguri-130gr Zahar
esenta de rom
pentru crema
3 buc galbenus de oua
100 ml Lapte
100 gr Zahar
200 ml frisca lichida
2 pliculete gelatina
sucul de la o portocala
Zahar vanilat
pentru glazura
90 gr-o tableta ciocolata cu lapte
90 ml frisca lichida
30 gr Nuca de cocos

Rulada de cacao cu crema de vanilie si portocale

Cuisine:
    • 1h
    • Serves 10
    • Easy

    Ingredients

    Directions

    Share

    Rulada de cacao cu crema de vanilie si portocale – desert usor de preparat

    Rulada de cacao cu crema de vanilie si portocale Va plac ruladele cu crema si fructe ?

    Sunt usor de preparat, un blat de pandispan de vanilie sau cacao intins foaie.

    rulada cacao glazurata-reteta
    rulada cacao glazurata-reteta

    Cateva reguli de baza si foaia de rulada va fi reusita. Ouale din care facem compozitia sa fie la temperatura camerei. Spargeti si separati cu grija albusul de galbenus. Nu trebuie sa cada galbenus in albus, acesta nu se mai bate bine. Eu prefer sa bat albusurile cu mana cu un tel spirala, se bat mai repede  devin o spuma, adaugam zaharul si continuam baterea. Albusul va deveni o spuma tare si cremoasa care nu cade din vas. Peste albus punem galbenusurile si faina amestecata cu cacao. Incorporam cu miscari lente si largi de jos in sus.

    In tava intindem cat mai uniform. Scoasa din cuptor rulada se pune pe un prosop umed si se ruleaza calda. Cand se raceste indepartam hartia si umplem cu gem, frisca sau diferite creme.

    Reteta completa pas cu pas despre cum sa faci o Rulada de cacao cu crema de vanilie si portocale o gatiti mai jos cu detalii.

    rulada de cacao cu crema si portocale-reteta
    rulada de cacao cu crema si portocale-reteta

    (Visited 902 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    Pentru ca avem nevoie de cuptor vom incepe mai intai sa dam drumul la cuptor si apoi sa facem compozitia. Pregatim si tava, intindem hartie de copt pe toata suprafata. Am folosit o tava de aragaz 30/35. Puneti pe tava cateva puncte de unt si apoi hartia, aceasta se va lipi si va sta mai bine in tava. Separam albusul de galbenus.
    Batem albusul spuma, adaugam zaharul si continuam baterea pana avem o bezea tare.
    Frecam galbenusurile cu putina sare si esenta si le turnam peste bezea, amestecam lejer apoi adaugam faina amestecata cu cacao, incorporam toate amestecand lejer prin miscari lente. Intindem compozitia in tava cat mai uniform si punem tava in cuptor 15-20 min la 170 grade.
    Cand este gata se scoate din tava cu tot cu hartie si se aseaza pe un prosop umed pentru 2 min, apoi se ruleaza cu tot cu hartie.

    2
    Done

    Cat timp foaia de rulada este la cuptor pregatim crema. Frecam galbenusurile cu putina sare pentru a-si intensifica culoarea, adaugam apoi zaharul si laptele amestecam cu un tel si punem vasul pe foc la baine-marie adica pe o oala in care avem apa clocotita, vasul in care avem galbenusul sa nu atinga apa. Se amestecam incontinu pana se dizolva zaharul si compozitia este omogena si grosuta ca o smantana. Se lasa la racit, amestecam din cand in cand, crema sa ajunga la temperatura camerei, incercati cu degetul, puneti acum si esenta de vanilie. Hidratati gelatina in apa rece 10 min apoi dizolvati in baie de abur, nu o fierbeti isi va pierde din proprietati.
    Batem frisca lichida pana se intareste si devine ferma. Adaugam in crema: sucul de la o portocala, gelatina si frisca batuta. Omogenizam si punem la rece jumatate de ora.
    Desfacem foaia de rulada si intindem crema rece cat mai uniform. Taiem bucatele de portocala pe suprafata cremei si rulam.

    3
    Done

    Pregatim si glazura din frisca lichida, ciocolata cu lapte si un cubulet mic de unt.
    Punem frisca lichida pe foc, cand ajunge la punctul de a fierbe adica cand pe margine face bule, inchidem focul si punem ciocolata cubulete. Vom vedea ca ciocolata se topeste, amestecam si adaugam untul. Glazura calduta o turnam peste rulada.

    4
    Done

    Presaram cu nuca de cocos.

    5
    Done

    Si portionam.
    La multi ani !

    ChefGeorgeta

    previous
    Tort ZEBRA
    next
    Salata de cruditati
    previous
    Tort ZEBRA
    next
    Salata de cruditati

    Add Your Comment

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here