0 0
Mucenici moldovenesti

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 gr Faina
25 gr drojdie
250 ml apa
30 ml Ulei
30 gr Zahar vanilat
esenta de rom
esenta de vanilie
coaja rasa de lamaie
pentru uns
50 gr miere de albine
100 gr nuca macinata

Mucenici moldovenesti

sfintisori de post pufosi

  • Serves 12
  • Easy

Ingredients

  • pentru uns

Directions

Share

Mucenici moldovenesti sau sfintisori

Mucenici moldovenesti – reteta de post.

Mucenicii se fac pe 9 Martie. Este sarbatoare crestina, zi in care Biserca Ortodoxa ii prazmuieste pe cei 40 de Sfinti Mucenici.

Se fac in forma de cifra opt si pot fi mucenici fierti sau copti in functie de zona geografica.

mucenici de post-reteta
mucenici de post-reteta

In  Moldova mucenicii sunt copti in cuptor si apoi unsi cu miere si nuca.

Cum se fac Mucenici moldovenesti de post pufosi si vanilati urmati pasii din reteta.

mucenici de post- reteta
mucenici de post- reteta

(Visited 267 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Frecam drojdia cu putina sare pana devine o pasta. Punem apa la incalzit. Se toarna apa calduta peste drojdie, se adauga zaharul vanilat si esente sau coaja rasa de portocala sau lamaie. Faina cernuta se toarna in ploaie si se amesteca la inceput cu furculita pana se incorporeaza toata faina, apoi cu mana.
Se toarna cate putin ulei si se framanta pana cand aluatul se desprinde cu usurinta de pe maini.
Se rastoarna pe masa unsa cu ulei si se framanta cu mainile 10 min. Se acopera cu un prosop si se lasa la dospit.

2
Done

Aluatul a crescut.

3
Done

Il portionam in 12 bile.

4
Done

Modelam fiecare bila.
Intindem bila cu palmele si facem un bastonas pe care il rasucim de la capete si formam cifra opt.

5
Done

Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la crescut.
De cand incepem sa modelam mucenicii dam drumul la cuptor.

6
Done

Se coc la 160 grade 20- 25 min pana se rumenesc.
Facem un sirop din 100 ml apa si miere de albine, mucenicii calzi se trec prin sirop si apoi prin nuca macinata.

ChefGeorgeta

Recipe Reviews

Average Rating:
(5)
Total Reviews: 1
ChefGeorgeta

pufosi gustosi si aromati

previous
Ciorba de ciuperci pleurotus
next
Mancare de Post
previous
Ciorba de ciuperci pleurotus
next
Mancare de Post

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here