Directions
Ciorba de linte de post
Ciorba de linte. Reteta de ciorba de linte, o reteta gustoasa, vegana, potrivita, deci, si pentru zilele de post. Aceasta reteta de ciorba de linte este foarte rapida si foarte usor de facut.
Ingrediente
- ¼ ceașcă de ulei de măsline extra virgin
- 1 ceapă medie galbenă sau albă, tocată
- 2 morcovi, curățați și tăiați
- 4 catei de usturoi, presate sau tocate
- 2 lingurite de chimen
- 1 lingurita de praf curry
- ½ linguriță de cimbru uscat
- 1 rosie mare
- 1 ceașcă de linte
- 4 cesti de bulion de legume
- 2 cesti de apa
- 1 lingurita de sare
- ardei roșu
- piper negru proaspăt măcinat
- 1 ceașcă tocată proaspăt varza sau kale proaspătă.
- Sucul de la ½ de lămâie medie.
Mod de preparare:
- Se încălzește uleiul de măsline într-o cratita mare la foc mediu.
- Odata ce uleiul straluceste, adaugati ceapa tocata si morcovul, amestecati, pana ce ceapa se inmoaie si straluceste, aproximativ 5 minute. Adăugați usturoiul, chimenul, curry și cimbru. Se toarnă roșiile cubulete drenate și se fierbe câteva minute, agitându-se adesea, pentru a-și spori aroma.
- Se toarnă lintea, bulionul și apa. Adăugați 1 linguriță de sare și un vârf de praf de ardei roșu. Se condimentează generos cu piper negru proaspăt măcinat. Ridicati temperatura și aduceți amestecul la fierbere, apoi acoperiți parțial vasul și reduceți temperatura. Gatiti timp de 30 de minute sau pana cand lintele sunt fragede, dar inca isi pastreaza forma.
- Transferați 2 cani de supă într-un blender. Protejați-vă mâna de aburi cu un prosop, așezat peste capac și presați supa până când este netedă. Se toarnă supa înapoi în vas și se adaugă verdeata tăiată. Gatiti timp de încă 5 minute sau până când verdeata se înmoaie după preferințele dvs.
- Ridicati vasul de pe aragaz și amestecați în sucul unei jumătăți de lămâie. Gustați și sezonul cu mai multă sare, piper și suc de lămâie. Serviți imediat.
Pofta buna!