2 0
Tort inimioara

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
pentru blat
10 linguri Faina
6 linguri Zahar
6buc oua
esenta de vanilie
pentru crema
200 gr mascarpone
200 ml frisca lichida
3 linguri zahar pudra
2 pliculete -20 gr Zahar vanilat
pentru glazura
100 gr ciocolata cu lapte
100 ml frisca lichida
10 gr unt
sirop
50 gr Zahar
300 ml apa
capsuni pentru decor

Tort inimioara

Cuisine:

    o inimioara dulce pentru cel drag

    • 2h
    • Serves 1
    • Medium

    Ingredients

    • pentru blat

    • pentru crema

    • pentru glazura

    • sirop

    • capsuni pentru decor

    Directions

    Share

    Tort inimioara – tort aniversar

    Tort inimioara – un desert dulce facut cu mult drag pentru cei dragi.

    Se apropie Sf Nicolae, 1Martie si 8Martie, acest tort poate fi un martisor sau un cadou.

    Sa nu uitam de ziua indragostitilor, ofera-i iubitului o inimioara dulce.

    Cu un Blatul de TORT, o Crema cu mascarpone si frisca, o glazura de ciocolata cu lapte si o tava in forma de inima sau un sablon in forma de inima si tortu-i gata.

    tort inimioara-vezi reteta
    tort inimioara-vezi reteta

    Cum se face un Tort inimioara urmati pasii din reteta.

    tort aniversar-reteta
    tort aniversar-reteta

    Steps

    1
    Done

    Spargem ouale si separam albusul de galbenus.
    Frecam galbenusurile cu putina sare si esenta de vanilie.
    Batem albusurile pana devin o spuma tare, acum punem zaharul si continuam baterea pana se dizolva zaharul si albusul este ca o spuma de bezea.
    Punem galbenusurile peste albus, adaugam si faina si amestecam lejer prin rasturnare pana se omogenizeaza.
    Turnam compozitia intr-o forma de inimioara daca avem, daca nu in cea rotunda si dupa coacere o vom taia in forma de inima. Punem in cuptorul preincalzit la 160 grade 45 min. Este gata cand trece testul scobitoarei si crusta este aurie.
    Lasam blatul sa se raceasca apoi decupam. Dupa cum se vede am facut un blat rotund si am decupat o forma de inima. A mai ramas margini de blat, nici o problema voi mai face o prajiturica.

    2
    Done

    Cat se raceste blatul putem face siropul si crema cu mascarpone si frisca.
    Pentru sirop am pus 50 gr de zahar la caramelizat, in siropul format am turnat o cana de apa, lasam sa fiarba 2-3 min. Se retrage de pe foc.
    Crema de mascarpone se freaca cu zaharul pudra si se amesteca cu frisca batuta si zaharul vanilat. Scoate-ti crema de mascarpone din frigider inainte de o prepara si lasati-o la temperatura camerei, nu va tare si se amesteca mai bine cu frisca.
    Taiem blatul in trei foi. Insiropam prima foaie si punem o parte din crema, intindem cu un cutit in strat cat mai uniform. Repetam procedeul cu cea dea doua foaie, ultima o insiropam dar nu punem crema. Cu un cutit zimtat nivelam si modelam marginile tortului.
    Punem platoul la rece si pregatim glazura.

    3
    Done

    Turnam frisca lichida intr-o cratita si o punem pe foc. Cand frisca se incalzeste si face pe margini bilute( sa nu fiarba) stingem focul si punem ciocolata taiata, amestecam cu o lingura. Cand toata ciocolata s-a topit adaugam si untul.
    Se raceste cam la temperatura degetului si se toarna peste tort.

    4
    Done

    Decoram cu capsuni sau ciocolata rasa.
    O primavara frumoasa va doresc.

    ChefGeorgeta

    Recipe Reviews

    Average Rating:
    (5)
    Total Reviews: 1
    ChefGeorgeta

    Din inima pentru cei dragi.

    previous
    Oua posate cu spanac
    next
    Biscuiti cu ovaz, nuci si gutui caramelizate
    previous
    Oua posate cu spanac
    next
    Biscuiti cu ovaz, nuci si gutui caramelizate

    Add Your Comment

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here