0 0
Tort Diplomat cu piscoturi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Tort Diplomat cu piscoturi

Cuisine:
    • 24h
    • Easy

    Ingredients

    Directions

    Share

    Tort Diplomat cu piscoturi

    Tort Diplomat cu piscoturi – un desert fin si delicios.

    O crema din galbenusuri, zahar, lapte, gelatina, frisca, cateva linguri din compotul de ananas, sucul de la o jumatate de portocala si putina zeama de lamaie.

    Tortul Diplomat se poate prepara cu blat de vanilie sau cu piscoturi de sampanie.

     

    tort diplomat - vezi reteta

    In forma rotunda prins cu un inel detasabil sau dreptunguiular in tava de cozonac.

    Reteta TORT DIPLOMAT [Prajitura DIPLOMAT]

    prajitura Diplomat-reteta
    prajitura Diplomat-reteta

     

    Steps

    1
    Done

    Intr-un castron frecam galbenusurile cu putina sare pentru a-si intensifica culoarea, adaugam apoi zaharul si laptele amestecam cu un tel si punem vasul pe foc la baine-marie adica pe o oala in care avem apa clocotita, vasul in care avem galbenusul sa nu atinga apa. Se amestecam incontinu pana se dizolva zaharul si compozitia este omogena si grosuta ca o smantana. Se lasa la racit, amestecam din cand in cand, crema sa ajunga la temperatura camerei, incercati cu degetul, puneti esenta de vanilie sau daca aveti un baton de vanilie il puteti pune in galbenusul cu lapte la fiert. Gelatina se pune 10 min la inmuiat apoi o dizolvam in baie de abur (nu se fierbe). Batem 400 gr de frisca si o incorporam in crema, adaugam gelatina dizovata, jumatate din zeama de compot de ananas, o lingura zeama de la lamaie sidoua linguri de suc de portocale si amestecam lejer.

    2
    Done

    Asezam piscoturile de sampanie intr-o forma cu inel detasabil. Le stropim cu compot de ananas.

    3
    Done

    Punem jumatate din crema si fructe taiate marunt. Eu am pus babane, kiwi si portocale.

    4
    Done

    Acoperim cu un strat de piscoturi pe care le-am trecut putin prin compot.

    5
    Done

    Punem restul de crema, nivelam si lasam la rece cateva ore sau mai bine peste noapte.

    6
    Done

    Scoatem inelul detasabil si cu ajutorul unui cutit cu lama lata mutam tortul pe un platou si il ornam cu frisca, fructe si cateva visine din visinata.

    7
    Done

    Cateva sfaturi - crema din galbenusuri si lapte trebui sa fie rece cand o amestecati cu frisca.
    - gelatina nu se fierbe se dizolva in baie de abur, se raceste cam la temperatura degetului si apoi se toarna in crema.
    - nu insiropati piscoturile tare le puteti stropi putin.
    Spor la prajiturit.

    ChefGeorgeta

    Recipe Reviews

    Average Rating:
    (5)
    Total Reviews: 1
    ChefGeorgeta

    Tort Diplomat cu piscoturi – un desert fin si delicios.

    previous
    Paine de casa cu seminte de dovleac si floarea soarelui
    next
    Tort glazurat cu crema mascarpone
    previous
    Paine de casa cu seminte de dovleac si floarea soarelui
    next
    Tort glazurat cu crema mascarpone

    Add Your Comment

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here