Ingredients
-
600gr piscoturi de sampanie
-
4buc galbenus de oua
-
80 gr Zahar
-
100ml Lapte
-
30gr gelatina
-
30gr Zahar vanilat
-
500ml frisca lichida
-
1buc compot de ananas
-
Portocala
-
lamaie
-
Directions
Tort Diplomat cu piscoturi
Tort Diplomat cu piscoturi – un desert fin si delicios.
O crema din galbenusuri, zahar, lapte, gelatina, frisca, cateva linguri din compotul de ananas, sucul de la o jumatate de portocala si putina zeama de lamaie.
Tortul Diplomat se poate prepara cu blat de vanilie sau cu piscoturi de sampanie.
In forma rotunda prins cu un inel detasabil sau dreptunguiular in tava de cozonac.
Reteta TORT DIPLOMAT [Prajitura DIPLOMAT]
Steps
1
Done
|
Intr-un castron frecam galbenusurile cu putina sare pentru a-si intensifica culoarea, adaugam apoi zaharul si laptele amestecam cu un tel si punem vasul pe foc la baine-marie adica pe o oala in care avem apa clocotita, vasul in care avem galbenusul sa nu atinga apa. Se amestecam incontinu pana se dizolva zaharul si compozitia este omogena si grosuta ca o smantana. Se lasa la racit, amestecam din cand in cand, crema sa ajunga la temperatura camerei, incercati cu degetul, puneti esenta de vanilie sau daca aveti un baton de vanilie il puteti pune in galbenusul cu lapte la fiert. Gelatina se pune 10 min la inmuiat apoi o dizolvam in baie de abur (nu se fierbe). Batem 400 gr de frisca si o incorporam in crema, adaugam gelatina dizovata, jumatate din zeama de compot de ananas, o lingura zeama de la lamaie sidoua linguri de suc de portocale si amestecam lejer. |
2
Done
|
|
3
Done
|
|
4
Done
|
|
5
Done
|
|
6
Done
|
|
7
Done
|