0 0
Tort Alba ca zapada

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
pentru foi
3 buc oua
7 linguri-75 ml Lapte
5 linguri Zahar
7 linguri Ulei
500 gr faina alba
4 liguri zeama de lamaie
1 lingurita amoniac
pentru crema
400 ml Lapte
40 gr amidon
120 gr-6linguri Zahar
150 gr unt
50 ml zeama de lamaie
pentru decor
zahar pudra
Nuca de cocos
coacaze rosii

Tort Alba ca zapada

  • Serves 1
  • Easy

Ingredients

  • pentru foi

  • pentru crema

  • pentru decor

Directions

Share

Tort Alba ca zapada – prajitura Alba ca zapada

Tort Alba ca zapada – tort festiv.  Prajitura binecunoscuta din copilarie acum in forma rotunda pudrata cu zahar si nuca de cocos.

Reteta usor de preparat, foi pufoase si crema alba fina cu aroma si gust de lamaie.

Cum se face Tort Alba ca zapada gasiti in pasii din reteta.

Va recomand si Prajitura Alba ca zapada.

prajitura alba ca zapada-retet
Tort Alba ca zapada-reteta
Tort Alba ca zapada-reteta

Steps

1
Done

Pentru ca avem de copt vom incepe cu cuptorul, ii dam dumul sa se incalzeasaca la 170 grade la cel electric, la cel pe gaz la foc mijlociu.
Sa preparam foile. Separam albusul de galbenus. Frecam albusul spuma tare cu zaharul, incorporam galbenusul, laptele, uleiul si zeama de lamaie. Punem faina amestecata cu amoniac si framantam.
Aluatul se rastoarna pe masa infainata si se imparte in sase bile.
Fiecare bila se intinde cu sucitorul si se decupeaza in forma rotunda. Puteti folosi o farfurie rotunda sau inelul detasabil. Prin decupare vor ramane bucati din aluat am mai facut o foaie, dar voi pune doar 6 la tort.

2
Done

Se coc pe tava presarata cu faina cate 15 min.
Am pus cate doua foi la copt. Lasam foile sa se raceasca si preparam crema.

3
Done

Se amesteca zaharul cu amidonul si laptele cu un tel, punem vasul la foc mic si amestecam, compozitia se va ingrosa ca o ciulama. Retragem de pe foc si lasam sa se raceasca cam la temperatura degetului. Untul moale se taie cubulete si se incorporeaza in crema fiarta. Punem zeama de lamaie si coaja rasa de lamaie omogenizam si lasam crema la frigider 1 ora.

4
Done

In forma de tort cu inel detasabil voi pune la baza o foaie apoi o parte din crema, voi repeta procedeul cu toate foile si voi lasa tortul la rece pana a doua zi. Nu insiropam foile.
Se scoate inelul, se niveleaza marginea si se tapeteaza cu nuca de cocos, se pudreaza deasupra cu zahar pudra si se decoreaza cu coacaze rosii.
Pofta buna !

ChefGeorgeta

Recipe Reviews

Average Rating:
(5)
Total Reviews: 1
ChefGeorgeta

Un tort gustos, crema fina si acrisoara.
Poate fi un tort festiv langa o sampanie.

previous
Pasca cu aluat de cozonac
next
Mix de banane si capsuni
previous
Pasca cu aluat de cozonac
next
Mix de banane si capsuni

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here