Ingredients
-
pentru blat
-
6 linguri Faina
-
6 buc oua
-
3 linguri cacao
-
6 linguri Zahar
-
esenta de rom
-
pentru crema
-
400 ml frisca lichida
-
200 ml branza proaspata
-
3 pliculete Zahar vanilat
-
500gr capsuni
-
1 plic gelatina
-
pentru glazura
-
100 ml frisca lichida
-
50 gr unt
-
100 ml ciocolata amaruie
-
pentru sirop
-
250 ml apa
-
50 gr Zahar
-
3 lingurite ness
-
pentru decor
-
frunze de menta si ciocolata rasa capsuni
Directions
Prajitura cu ciocolata si capsuni – Tortulet cu capsuni glazurat cu ciocolata
Prajitura cu ciocolata si capsuni – desert rafinat, blat de cacao insiropat cu ness, crema de branza cu frisca si capsuni, o glazura din ciocolata si un decor din frisca, capsuni si frunzulite de menta proaspata.
Cum se face reteta Prajitura cu ciocolata si capsuni urmati pasii.
Va recomand Tort cu capsuni si Desert la pahar cu crema de vanilie si capsuni.
Steps
1
Done
|
Psul 1Cand avem de copt un blat aprindem mai intai cuptorul si lasam la foc mic, apoi separam albusul de galbenus. Batem albusurile spuma, adaugam zaharul si continuam baterea pana cand avem o spuma tare ca de bezea. Paste albusuri punem galbenusurile frecate cu putina sare si esenta de rom, faina amestecata cu cacao si amestecam lejer cu o paleta pana la omogenizare. |
2
Done
|
Pasul 2Batem frisca lichida cu mixerul, cand aceasta isi mareste volumul si se intareste punem branza proaspata si continuam baterea cu o viteza mai mare pentru a obtine o crema alifioasa. |
3
Done
|
Pasul 3 |
4
Done
|
Pasul 4Vom glazura prajitura si o lasam cate ore la frigider. |