0 0
Prajitura cu ciocolata si capsuni

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
pentru blat
6 linguri Faina
6 buc oua
3 linguri cacao
6 linguri Zahar
esenta de rom
pentru crema
400 ml frisca lichida
200 ml branza proaspata
3 pliculete Zahar vanilat
500gr capsuni
1 plic gelatina
pentru glazura
100 ml frisca lichida
50 gr unt
100 ml ciocolata amaruie
pentru sirop
250 ml apa
50 gr Zahar
3 lingurite ness
pentru decor
frunze de menta si ciocolata rasa capsuni

Prajitura cu ciocolata si capsuni

  • 60 min
  • Serves 10
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Prajitura cu ciocolata si capsuni – Tortulet cu capsuni glazurat cu ciocolata

tort cu capsuni glazurat cu ciocolata - reteta
tort cu capsuni glazurat cu ciocolata – reteta

Prajitura cu ciocolata si capsuni – desert rafinat, blat de cacao insiropat cu ness, crema de branza cu frisca si capsuni, o glazura din ciocolata si un decor din frisca, capsuni si frunzulite de menta proaspata.

prajitura cu ciocolata si capsuni - reteta
prajitura cu ciocolata si capsuni – reteta
prajitura cu capsuni-reteta
prajitura cu capsuni-reteta

Cum se face reteta Prajitura cu ciocolata si capsuni urmati pasii.

Va recomand  Tort cu capsuni si Desert la pahar cu crema de vanilie si capsuni.

Steps

1
Done

Psul 1

Cand avem de copt un blat aprindem mai intai cuptorul si lasam la foc mic, apoi separam albusul de galbenus. Batem albusurile spuma, adaugam zaharul si continuam baterea pana cand avem o spuma tare ca de bezea. Paste albusuri punem galbenusurile frecate cu putina sare si esenta de rom, faina amestecata cu cacao si amestecam lejer cu o paleta pana la omogenizare.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie si dam la cuptor 30-40 min. Verificam cu o scobitoare daca este gata.

2
Done

Pasul 2

Batem frisca lichida cu mixerul, cand aceasta isi mareste volumul si se intareste punem branza proaspata si continuam baterea cu o viteza mai mare pentru a obtine o crema alifioasa.
Taiem capsunile cubulete mici si le punem in crema de branza si frisca, adugam zaharul vanilat si lasam la rece. Amestecam gelatina cu putina apa si o lasam la hidratat 2-3 min apoi o dizolvam in baie de abur (nu o fiebeti isi va pierde din calitati).
Incorporam gelatina in crema si o lasam la rece pana pregatim blatul si facem siropul.

3
Done

Pasul 3

In apa fiarta dizolvam zaharul si nessul apoi lasam siropul sa se raceasca.
Blatul racit il taiem pe lungime in doua, asezam un blat pe platou il insiropam si punem toata crema, nivelam si acoperim cu celalalt blat pe care il insiropam.

4
Done

Pasul 4

Vom glazura prajitura si o lasam cate ore la frigider.
Glazura o preparam astfel, punem frisca lichida intr-un vas pe foc pana la punctul de fierbere si adaugam ciocolata amaruie rasa, amestecam pana se dizolva ciocolata, luam de pe foc adaugam untul cubulete si amestecam continu pana se topeste untul, se raceste putin si se toarna peste prajitura imbracand-o, lasam la rece apoi o portionam.
Decoram cu capsuni, frisca si frunze de menta.

ChefGeorgeta

Recipe Reviews

Average Rating:
(5)
Total Reviews: 1
ChefGeorgeta

O prajutura delicioasa glazurata cu ciocolata, o crema fina din branza cu capsuni proaspate, blat de cacao insiropat cu ness. Foarte gustoasa.

previous
Tort cu capsuni
next
Rulada cu gem
previous
Tort cu capsuni
next
Rulada cu gem

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here