0 0
Tort cu capsuni

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 buc 26 cm blat de tort
600 gr capsuni
500gr frisca lichida
100 gr Zahar
1 pliculet -10 gr gelatina
300 gr iaurt cu capsuni
3 pliculete Zahar vanilat
1 fiola esenta de vanilie
100 gr ciocolata menaj

Tort cu capsuni

aromat si delicios
capsuni si vanilie

  • 30 min
  • Serves 1
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Tort cu capsuni

Tort cu capsuni – un tort usor de preparat, un Blatul de TORT de vanilie, frisca, iaurt, putina ciocolata rasa si bineinteles capsuni coapte si gustoase.

S-au copt capsunile, carnoase, dulci si aromate cum sa rezisti sa nu faci un tortulet ?

Sau Prajitura cu ciocolata si capsuni, sau Desert la pahar cu crema de vanilie si capsuni, sau Mini tarte cu capsuni si crema de vanilie ?

tort cu capsuni - reteta
tort cu capsuni – reteta

Cum se face un Tort cu capsuni urmariti pasii din reteta.

(Visited 581 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Pasul 1

Preparam un sirop din apa 500 ml si zaharul tos, il fierbem 5 min apoi il lasam sa se raceasca. In siropul rece punem esenta de vanilie.
Taiem blatul de tort in 3 straturi egale si il lasam astfel pregatit pe platou. Modul de preparare a blatului de tort il gasiti pe acelasi sait la categoria Prajituri.
Punem frisca lichida in vasul de la mixer si o batem pana cand frisca isi mareste volumul si are o consistenta tare, adaugam zaharul vanilat si mixam putin. Din frisca batuta oprim cam un sfert pentru ornat.
In frisca ramasa punem iaurtul de capsuni si 300 gr de capsuni taiate cubulete mici sau date la razatoare pe partea cu gauri mari, amestecam si omogenizam compozitia apoi o lasam la rece. Dizolvam gelatina in putina apa o lasam 5 min sa se hidrateze si o topim in bain-marie (nu o fierbeti isi va pierde din calitati). Gelatina rece o amestecam cu crema din frisca, iaurt si capsuni si o lasam la rece 15 min.

2
Done

Pasul 2

Asezam primul blat pe platou il insiropam,intindem un strat de frisca si nivelam, procedam la fel si cu celelalte doua straturi si nivelam marginile cu un cutit zimtat. Radem ciocolata si tapetam margina tortului.

3
Done

Pasul 3

Ornam partea de sus cu frisca si decoram cu capsuni si frunze de menta.

ChefGeorgeta

Recipe Reviews

Average Rating:
(5)
Total Reviews: 1
ChefGeorgeta

Un deliciu, gustos si aromat.
A inceput sezonul capsunilor, va recomand acest tort.

previous
Blatul de TORT
next
Prajitura cu ciocolata si capsuni
previous
Blatul de TORT
next
Prajitura cu ciocolata si capsuni

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here