Ingredients
-
4 Mar
-
30g Zahar
-
15g Scortisoara
-
30g nuca macinata
-
30g Stafide
-
15g unt
Directions
Mere coapte cu scortisoara
Mere coapte delicioase la cuptor. Merele coapte cu scortisoara sunt un desert crocant. Aici gasiti o reteta de mere coapte aromate cu putine ingrediente.
- 4 mere mari, cum ar fi Ionatan, Golden Delicious sau Jonagold
- 1/4 cană de zahăr brun
- 1 lingurita scortisoara
- 1/4 ceasca de nuci
- 1/4 căni de coacăze sau stafide tocate
- 1 lingurita de unt
- 3/4 cana apă fiartă
Mod de preparare:
- Preîncălziți cuptorul la 190 ° C
- Merele se curata de samburi cu un cutit sau cu un dispozitiv special pentru umplutură: Clătiți și uscați merele.
- Se toarna in mijlocul marului amestecul cu zaharul brun, scortisoara, coacaza sau stafidele tocate, iar nucile se toaca (daca se foloseste) intr-un castron mic si se amesteca pentru a se combina.
- Puneți merele într-un vas de coacere. Așezați un sfert din lingurinta de unt pe partea de sus a zahărului
- Se toarnă apa fiartă în fundul vasului de copt. Se coace la 190 ° C timp de 30 până la 45 de minute, până când merele sunt gătite.
- După ce ați terminat, îndepărtați merele din pe cuptor și le presarați cu sucul din tava.
Pofta Buna!