Ingredients
-
pentru foaia de rulada
-
5 buc oua
-
5 linguri Faina
-
3 linguri cacao
-
5 linguri Zahar
-
esenta de rom
-
pentru crema de branza
-
200 gr branza proaspata
-
200 ml frisca lichida
-
20 gr zahar pudra
-
200 gr zmeura
-
20 gr Zahar vanilat
-
pentru glazura
-
100 ml frisca lichida
-
100 gr ciocolata amaruie
-
50 gr unt
-
pentru decor zmeura si frunze de zmeur
Directions
Rulada de cacao cu crema de branza si zmeura – prajitura de casa
Rulada de cacao cu crema de branza si zmeura – un desert usor de preparat cu zmeura aromata si parfumata.
O foaie de rulada cu cacao umpluta cu o crema de branza zmeura proaspata si o glazura din ciocolata amaruie.
Nu este foarte dificil sa facem o rulada. Cateva reguli de baza si foaia de rulada va fi o reusita.
Ouale din care facem compozitia sa fie la temperatura camerei. Spargeti si separati cu grija albusul de galbenus. Nu trebuie sa cada galbenus in albus, acesta nu se mai bate bine. Eu prefer sa bat albusurile cu mana cu un tel spirala, se bat mai repede devin o spuma, adaugam zaharul si continuam baterea. Albusul va deveni o spuma tare si cremoasa care nu cade din vas. Peste albus punem galbenusurile si faina amestecata cu cacao. Incorporam cu miscari lente si largi de jos in sus.
In tava intindem cat mai uniform. Scoasa din cuptor rulada se pune pe un prosop umed si se ruleaza calda. Cand se raceste indepartam hartia si umplem cu gem, frisca sau diferite creme.
Cum se face o foaie de rulada si cum se face Rulada de cacao cu crema de branza si zmeura gasiti in pasii din reteta.
Va mai recomand Rulada de cacao cu crema de vanilie si portocale, Rulada de vanilie cu crema de branza si visine, Rulada cu gem.
Steps
1
Done
|
Pasul 1Inainte de a incepe sa preparam foaia de rulada deschidem cuptorul si il lasam la foc mic sa se incalzeasca, tapetam cu hartie tava de aragaz si apoi separam albusul de galbenus. |
2
Done
|
Pasul 2 |
3
Done
|
Pasul 3 |
4
Done
|
Pasul 4Lasam rulada la rece si preparam glazura de ciocolata. |
5
Done
|
Pasul 5 |