Directions
Creier pane gustos
Creier pane de porc, oaie sau vita. Reteta clasica, reteta veche, simpla de creier pane. Aici gasiti o reteta simpla de creier pane.
- 1 catel de usturoi
- Piper negru
- 1 frunză de dafin
- pachet de ierburi proaspete
- 500g creier (miel, carne de porc sau vițel)
- Făină integrală
- 2 oua
- 1/2 cana lapte
- 1 ceașcă de pesmet
- ulei vegetal
- Pentru sosul verde:
- frunze patrunjel
- marar
- 1 cutie mică de file de anșoa, tocat fin
- 12 căței de usturoi, mărunțite sau rase fine
- 1 lingurita capere, tocata
- 1/4 ceașcă de ulei de măsline extra virgin
- Piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare
- Folositi o oală de 2 litri de apă pentru a fierbe și adăugați usturoi, piper și ierburi. Se fierbe timp de 15 minute. Se adauga ușor creierul în oală și fierbeți timp de 6 minute. Îndepărtați creierul cu o lingură și lăsați-l la rece. Când creierul este rece și ferm, separați lobii în bucăți de 5cm.
- Între timp, pregătiți 3 castroane cu făină, oul amestecat cu lapte și pesmetul.
- Încălziți uleiul la 180 °C. Treceti fiecare lob de creier în făină, apoi acoperiți-l în amestecul de ouă, apoi acoperiți-l în pesmet. Prajiti creierul până când sunt maronii aurii și crocanti, aproximativ 3 minute. Se servesc imediat cu sosul verde.
- Pentru a face sosul verde: Se taie ierburile și se amestecă cu ansoa, usturoi și capere. Adăugați suficient ulei de măsline. Se condimentează cu piper negru.