Directions
Briose cu afine
Briose cu afine minunate și gustoase! Aceste briose sunt pufoase și moi. Am ales cea mai bună reţetă de briose, o reţetă de brioşe cu afine. Dacă vrei şi tu, poţi gati si tu aceasta reteta de briose cu afine pentru ca este cea mai simpla si cea mai bună reţetă de brioşe cu afine.
Ingrediente
Ingrediente uscate
- 375 g făină
- 3 lingurițe de praf de copt
- 1 lingură de bicarbonat de sodiu
- 220 g zahar alb
- ¼ lingură de sare
Ingrediente umede
- 250 ml lapte batut
- 60 g unt topit
- 80 ml ulei vegetal
- 2 ouă mari, ușor batute
- 2 linguri de extract de vanilie
Afine
250 g afine (2 cesti, proaspete sau congelate)
Instrucțiuni
- Preîncălziți cuptorul la 200C . Asezati in tava cu 12 forme de briose, cu hartie de briose.
- Amestecati făină, praf de copt, bicarbonat de sodiu, zahăr și sare într-un castron.
- Într-un castron separat, amestecați laptele batut, untul topit, ulei, ouă și vanilie.
- Se toarnă amestecul de ouă. Se amestecă până se combină – încercați să nu amestecați mai mult de 8 ori.
- Se amestecă cu afine
- Se adauga aluatul in tava de briose.
- Coaceți timp de 5 minute, apoi treceți la 180C.
- Coaceți încă 13 minute (ventilator forțat / convecție) sau 15 minute (cuptoare standard) sau până când un betisor introdus în brioșă este curat.
- Scoateți briosele din tava de brioșă imediat.
- Servițile calde sau la temperatura camerei