Ingredients
-
pentru blat
-
5 buc oua
-
5 linguri Faina
-
5 linguri Zahar
-
2 linguri cacao
-
15 ml esenta de rom
-
pentru crema
-
500 ml Lapte
-
4 buc galbenus de oua
-
150 gr Zahar
-
50 gr Faina
-
100 gr frisca lichida
-
1 pliculet Zahar vanilat
-
pentru jeleu de visine
-
300gr visine
-
150gr Zahar
-
100ml apa
-
1 pliculet 10 gr gelatina
Directions
Tort cu crema de vanilie si jeleu de visine
Tort cu crema de vanilie si jeleu de visine – reteta este foarte foarte simpla, un blat cu cacao, crema de vanilie si visine.
Un tort – dulce acrisor. Crema de vanilie este o crema care se prepara usor are la baza galbenusuri de ou, lapte, zahar, faina sau amidon si aromata cu vanilie. Poate fi amestecata cu frisca sau cu unt si devine mai cremoasa. Se foloseste la umplerea prajiturilor si torturilor.
Cum se face acest tort gasiti in pasii din reteta.
Steps
1
Done
|
Pasul 1Aprindem cuptorul si pregatim hartia de copt pentru forma in care coacem blatul, ungeti forma cu putin unt in cateva locuri, hartia se va aseza mai bine. |
2
Done
|
Pasul 2Cat timp blatul este in cuptor punem prepara crema. |
3
Done
|
Pasul 3Punem un vas pe foc in care turnam 100ml apa zaharul si visinele, daca folositi visine congelate nu este necesar sa le decongelati, lasati sa fiarba cateva 3-4 min, vom avea un sirop acrisor si cu o culoare rosiatica. Gelatina o lasam la hidratat 5 min, apoi o dizolvam in baie de abur. |
4
Done
|
Pasul 4Asezam blatul pe un platou si punem inelul detasabil de la forma in care a fost copt. |