0 0
Tort cu crema de vanilie si jeleu de visine

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
pentru blat
5 buc oua
5 linguri Faina
5 linguri Zahar
2 linguri cacao
15 ml esenta de rom
pentru crema
500 ml Lapte
4 buc galbenus de oua
150 gr Zahar
50 gr Faina
100 gr frisca lichida
1 pliculet Zahar vanilat
pentru jeleu de visine
300gr visine
150gr Zahar
100ml apa
1 pliculet 10 gr gelatina

Tort cu crema de vanilie si jeleu de visine

acrisor si vanilat

  • 30 min
  • Serves 1
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Tort cu crema de vanilie si jeleu de visine

Tort cu crema de vanilie si jeleu de visine – reteta este foarte foarte simpla, un blat cu cacao, crema de vanilie si visine.

prajitura cu crema de vanilie si visine-reteta
prajitura cu crema de vanilie si visine-reteta

Un tort –  dulce acrisor. Crema de vanilie este o crema care se prepara usor are la baza galbenusuri de ou, lapte, zahar, faina sau amidon si aromata cu vanilie. Poate fi amestecata cu frisca sau cu unt si devine mai cremoasa. Se foloseste la umplerea prajiturilor si torturilor.

Cum se face acest tort gasiti in pasii din reteta.

prajitura cu frisca si visine-reteta
prajitura cu frisca si visine-reteta

Steps

1
Done

Pasul 1

Aprindem cuptorul si pregatim hartia de copt pentru forma in care coacem blatul, ungeti forma cu putin unt in cateva locuri, hartia se va aseza mai bine.
Separam albusul de galbenus, batem albusul pana cand isi mareste volumul, turnam zaharul si continuam baterea pana obtinem o spuma tare ca de bezea.
Frecam galbenusurile cu putina sare si esenta de rom, amestecam faina cu cacao.
Peste albusuri punem galbenusurile si faina, amestecam cu miscari lente de jos in sus, punem tava in cuptorul incalzit 15-20 min. Incercati blatul cu o scobitoare.

2
Done

Pasul 2

Cat timp blatul este in cuptor punem prepara crema.
Punem laptele pe foc cu o pastaie de vanilie sau cu zahar vanilat si il incalzim, frecam galbenusurile cu zaharul si faina.
Turnam putin cate putin laptele peste galbenusuri si amestecam continu pentru a nu se face cocoloase apoi punem vasul pe foc si amestecam, compozitia se va ingrosa, se fierbe 2-3 min.
Punem crema intr-un bol, acoperim cu o folie si o lasam sa se raceasca.
In crema rece de vanilie punem lamaie rasa si 100 gr de frisca batuta si omogenizam, lasam crema la rece.

3
Done

Pasul 3

Punem un vas pe foc in care turnam 100ml apa zaharul si visinele, daca folositi visine congelate nu este necesar sa le decongelati, lasati sa fiarba cateva 3-4 min, vom avea un sirop acrisor si cu o culoare rosiatica. Gelatina o lasam la hidratat 5 min, apoi o dizolvam in baie de abur.
Lasam siropul cu visine 5-10 min la racit si caldut il amestecam cu gelatina.

4
Done

Pasul 4

Asezam blatul pe un platou si punem inelul detasabil de la forma in care a fost copt.
Insiropam blatul cu sirop din apa, zahar si vanilie putem stropi si putin coniac..., punem crema de vanilie si frisca, nivelam uniform si turnam jeleul de visine. Punem platoul la rece pana a doua zi cand scotem inelulsi decoram cu frisca sau il putem lasa asa.
Puteti pregati tortul cu fructele care va sunt pe plac.

ChefGeorgeta

Recipe Reviews

Average Rating:
(5)
Total Reviews: 1
ChefGeorgeta

Un tort acrisor si vanilat

previous
Tort cu crema ganache si stelute din ciocolata
next
Tarta cu spanac
previous
Tort cu crema ganache si stelute din ciocolata
next
Tarta cu spanac

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here