Ingredients
-
pentru aluatul de tarta
-
300 gr Faina
-
150 gr unt
-
1 buc galbenus de oua
-
5 linguri apa rece
-
pentru pasta de ton
-
300 ton5 conserve -60 gr
-
60 gr unt
-
zeama de lamaie
-
Sare
-
Piper
-
pentru decor ceapa verde, ceapa rosie si masline
Directions
Tarta cu pasta din ton- mini tarte cu ton.
Tarta cu pasta din ton este un aperitiv pe care il puteti pregati usor si rapid.
O pasta delicioasa din ton, cateva forme de tarta si un decor din ceapa verde si masline.
Daca timpul va preseaza forme de tarta gata facute gasiti acum in toate magazinele.
Eu va recomand sa preperati aluat de tarta.
Din faina, unt, galbenus si apa rece vom face mini tarte. Untul si faina se amesteca cu degetele, vom avea o compozitie nisipoasa in care punem galbenusul si suficienta apa rece doar cateva linguri sa obtinem un aluat care se poate modela. Dam aluatui forma de bila, il invelim in folie si li lasam 30 min la rece.
Tonul din conserva se lasa la scurs, poate fi in ulei sau in suc propriu.
Se pun in blender tonul, untul cubulete si zeama de lamaie, dupa preferinte putem adauga sare, piper sau maioneza. Se umplu formele de tarta si se decoreaza.
Sper sa va placa Tarta cu pasta din ton facuta de mine. Pofta buna!
Steps
1
Done
|
Intr-un bol punem faina alba, un praf de sare si untul rece taiat cubulete. |
2
Done
|
|
3
Done
|
|
4
Done
|
Se scoate tonul din conserva si se lasa la surs poate fi in ulei sau in suc propriu. Am avut 5 conserve de 60 gr. |
5
Done
|