Directions
Gulas unguresc traditional
Gulas unguresc traditional,reteta clasica. Gulas unguresc din carne de vita cu cartofi este o mancare clasica din bucataria maghiara.Aici gasiti o reteta de gulas unguresc clasica.
Ingrediente:
- 600g de picior de vita
- 300g de ceapă
- 2 morcovi mari
- 1 napi mare
- 1 țelină mică
- 400g cartofi
- 1 linguriță de ardei iute
- 0,5 linguriță de boia picantă
- sare
- 1 lingurita de chimen
- 2 frunze de dafin
- 1 linguriță piper negru (proaspăt măcinat)
- 1 rosie mica
- boia
- 3 catei usturoi
- 900g de untură
- 0,5 patrunjel
- 5 bucăți de frunză de țelină
- 2,5 l apă
- 1 ou
- 80 g făină fină
Mod de preparare:
- Tăiați ceapa în cuburi mici. Clătiți carnea, ștergeți-o și tăiați-o încubulete de 2 cm.
- Se toarna grasimea impreuna cu ceapa, se amesteca cu ardei gras, se toarna 1,5 l de apa, apoi se pune pe foc.
- Apoi se adaugă carnea de vită și se amestecă până la albire. Se adauga sare, piper, adaugati usturoiul, rosiile mici cubulete, piperul, frunza de dafin.
- Acoperiți cu capacul timp de 90 de minute.
- Apoi puneți legumele: morcovii si napi tăiați în bucăți, țelină tocată, cartofi, pătrunjel tocat și frunza de țelină, turnați 2 litri de apă
- Să lasape foc încă 50 de minute. Se amesteca cu lingura timp de 10 minute.
Pofta buna!