0 0
Dovlecei umpluti

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
5 buc - 1 kg dovlecel marime medie
400 gr piept de pui tocat
100 gr ceapa
50 gr Morcov
1 buc ardei kapia rosu
2 linguri bulion
1 legatura Marar
50 ml Ulei
1 gr Piper
1 gr Sare
1 buc oua

Dovlecei umpluti

  • 60 min
  • Serves 5
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Dovlecei umpluti – cu piept de pui

Dovlecei umpluti preparati in cuptor cu piept de pui. Nu este o reteta greu de preparat. Dovlecelul se taie pe lungime si se scobeste in interior cu o lingurita fara sa spargem coaja.

Nu aruncam miezul il putem folosi la Omleta la cuptor sau o Supa crema de dovlecei.

Dovlecei umpluti -reteta
Dovlecei umpluti – reteta

Cum se fac Dovlecei umpluti gasiti in pasii din reteta.

Steps

1
Done

Pasul 1

Taiem dovleceii la capete si pe lungime, cu o lingurita scobim si scoatem miezul fara sa spargem peretii dovlecelului, presaram sare si ii lasam la scurs cu fata in jos.
In 30 ml de ulei prajim ceapa taiata marunt si morcovul ras fin, cand ceapa devine sticloasa adaugam 1/2 din miezul scos tocat marunt ( miezul ramas il putem folosi la alt preparat, eu am facut omleta ) lasam pe foc pana scade apa, condimentam cu sare si piper si lasam compozitia sa se raceasca.

2
Done

Pasul 2

Tocam pieptul de pui si il amestecam cu compozitia rece, marar si ou, condimentam dupa gust si umplem dovleceii cu o lingurita si ornam deasupra cu ardei kapia.
Ungem cu ulei o tava punem si putina apa si asezam dovlaceii, punem apoi tava in cuptor fara gratar la foc mijlociu 10-15 min.

3
Done

Pasul 3

Adaugam bulionul sau sucul de rosii in tava si lasam dovleceii in cuptor pana se rumenesc putin la suprafata.

ChefGeorgeta

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Spaghete cu carne de pui
next
Supa crema de legume
previous
Spaghete cu carne de pui
next
Supa crema de legume

Add Your Comment

Translate »