Ingredients
-
600 gr carne de vita
-
2 fire ceapa verde
-
100 gr Morcov
-
100 gr telina
-
1 buc Ardei gras rosu
-
1 buc ardei verde
-
1 buc ardei galben
-
2 buc rosie
-
50 gr varza alba
-
100 gr pastai
-
3 buc cartofi
-
500 ml bors
-
Marar
-
frunze de patrunjel
-
leustean
-
Directions
Ciorba de vacuta – Bors de vacuta
Ciorba de vacuta este o ciorba nelipsita din meniul tuturor romanilor, cu carne de vita si neaparat un os, cu multe legume si leustean, acrita cu bors sau otet, fara ulei.
Ciorba de vacuta este un preparat clasic romanesc, si difera de la o regiune la alta.
Cum se face ciorba de vacuta si cum se serveste gasiti in pasii din reteta.
Steps
1
Done
|
Am luat carne macra de vita dar si un os, va da ciorbei un gust mai bun. Taiem carnea cubulete si o punem la fiert in apa cu sare impreuna cu osul, inlaturam spuma ori de cate ori este nevoie. Durata de fierbere este in functie de cat de batrana este carnea. |
2
Done
|
Taiem cubulete cartofii, ceapa, morcovul si telina, ardeii felii, pastaile rupte in doua si tocam varza. |