Ingredients
-
Pentru perisoare
-
500 gr carne de vita
-
50 gr-2 linguri cu varf orez
-
2 buc oua
-
1 gr Sare
-
1 gr Piper
-
1/2 legatura-cateva fire proaspete Marar
-
legume
-
150 gr ceapa
-
150 gr morcovi
-
150 gr telina
-
100 gr-2buc cartofi
-
200 gr- zarzavat pentru iarna cu rosii si ardei
-
100 gr zarzavat cu sare pentru ciorbe si supe
-
30 ml Ulei
-
500 ml bors
Directions
Ciorba de perisoare de vita sau bors de perisoare
Ciorba de perisoare de vita este preferata familiei mele. Cu perisoare pufoase din carne de vita tocata la masina prin sita mica. Carnea tocata de vita, orezul, oua, sare, piper si putina verdeata le amestec bine cu mana pana obtin o pasta.
Cu mana umeda modelez perisoare de marimea unei nuci mai mici. Le voi pune in supa una cate una.
Este iarna si pe langa legumele proaspete voi pune si Zarzavat cu sare pentru ciorbe sau supe si Zarzavat pentru iarna nu am sa mai adaug sare.
Cand legumele si perisoarele sunt fierte acresc ciorba cu bors, daca avem bors de putina ar fi si mai gustosa. Indicat ar fi sa avem si un os de vita in oala in care fierb legumele.
Ciorba de perisoare de vita se serveste calda cu cate 5-6 perisoare la portie, dreasa cu smantana, verdeata proaspata si dupa preferinte cu ardei iute.
Cum se face ciorba de perisoare de vita buna si gustoasa ? Urmati pasii din reteta, spor la gatit.
Steps
1
Done
|
Intr-o oala de 5L punem uleiul la incins si calim morcovul si telina taiate cubulete cam 3-4 min, se adauga ceapa taiata marunt, cartofii cubulete si zarzavaturile cu sare. Pentru ca este iarna pe langa legumele proaspete pun si aceste zarzavaturi, nu am sa mai pun sare poate la sfirsit cand voi definitiva gustul. Daca fac ciorba vara nu lipses rosiile, ardeii si leusteanul proaspat. |
2
Done
|
Sa pregatim acum si perisoarele. Luam o craticioara mai mica si punem la fiert 50 ml de apa, cand aceasta fierbe adaugam orezul si lasam sa fiarba la foc mic, apa va scadea si orezul va fi putin fiert. |
3
Done
|
Cand supa clocoteste se reduce focul si se pun perisoarele una cate una. Se fierb la foc mic pana cand legumele si perisoarele sunt fierte. |