Ingredients
-
2,5 kg burta de vita
-
1,5 kg oase de vita
-
2-3 buc ceapa
-
3 buc Morcov
-
1/2 buc telina
-
2 buc patrunjel radacina
-
7 buc oua
-
500 gr smantana
-
otet
-
ardei iute
-
usturoi
-
3 linguri Faina
-
Piper
-
Sare
Directions
Ciorba de burta
Gasiti aici reteta veche a ciorbei, reteta dupa care preparam ciorba de burta in unul din marele restaurante din vechiul oras Danubian.
Nu este greu de preparat dar are cateva secrete, mai pretentioasa dar rezultatul….delicata, gustoasa si fiecare poate servi ciorba de burta dupa pofta inimii cu mai mult usturoi, otet, smantana sau ardei iute.
Nu recomand burta prefiarta, stiu ca se fierbe mai repede dar nu e la fel de gustoasa.
Daca nu avem burta proaspata putem lua congelata, se gaseste portionata in supermarket, burta proaspata dupa ce o curatam bine o lasam 2h in apa cu otet pentru a elimina mirosul specific, pe cea congelata o lasam la dezghetat apoi o curatam. Se pun doar galbenusurile de la ou, smantana trebuie sa fie grasuta si la temperatura camerei.
Cum se face o Ciorba de burta urmati pasii din reteta.
Steps
1
Done
|
Daca nu avem burta proaspata putem lua congelata, se gaseste portionata in supermarket, burta proaspata dupa ce o curatam bine o lasam 2h in apa cu otet pentru a elimina mirosul specific, pe cea congelata o lasam la dezghetat apoi o curatam. |
2
Done
|
Pasul 2Intr-o oala mai mare punem la fiert oasele la baza si burta deasupra, se dau in cateva clocote cam 10 min apoi scurgem apa. Punem oasele din nou in oala, burta o curatam de pielita, oparita se curata mai usor, o punem peste oase acoperim cu apa, 2 lingurite cu sare si lasam la fiert, adaugam din cand in cand apa calda nu rece pentru ca intareste carnea. |
3
Done
|
Pasul 3Cat timp burta fierbe separam albusul de galbenus, vom folosi doar galbenusurile pe care le frecam cu putina sare sa-si intensifice culoarea, scoatem din frigider si smantana si le lasam la temperatura camerei. |
4
Done
|
Va reamintesc: |