Ingredients
-
pentru aluat
-
25 gr drojdie
-
400 gr faina alba
-
250ml Lapte
-
1 buc oua
-
1 gr Sare
-
10 gr Zahar vanilat
-
500 ml Ulei
-
pentru umplutura
-
100 gr branza proaspata
-
1 buc oua
-
20 gr Zahar vanilat
-
esenta de vanilie
-
decor
-
30 gr zahar pudra
Directions
Branzoaice la tigaie sau Poale-n brau
Branzoaice la tigaie – gogosi umplute cu branza dulce sau sarata.
Nu vi s-a facut pofta de Branzoice la tigaie ? Cred ca multi dintre noi ne aducem aminte de branzoicele facute de mama. Facea un aluat pe care il lasa sa creasca, il intindea cu sucitorul apoi facea forme cu un pahar sau cu cutitul. Le umplea cu branza si le prajea in uleiul incins. Tare bune mai erau calde si vanilate cu un pahar cu lapte.
Cum se fac Branzoice la tigaie cum se modeleaza si cum se prajesc urmati pasii din reteta.
Steps
1
Done
5
|
Cum se face aluatul de branzoaice pufoasePunem drojdia intr-un bol si o frecam cu putina sare si un praf de zahar cam cat luam cu trei degete. |
2
Done
|
Bilutele au crescut frumos, acum le putem modela. Amestecam branza proaspata bine scursa cu un ou, zahar vanilat si esenata de lamaie. ( Imi plac prajiturile cu razatura de lamaie dar incerc sa nu o mai folosesc ). Branzoaicele sunt foarte bune si cu telemea de vaci si oi. |
3
Done
|
|
4
Done
|
Cum se fac branzoaicele prajite la tigaie |