0 0
Blat de rulada

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
5 buc oua
5 linguri cu varf - 125 gr Faina
5 linguri- 125 gr Zahar
esenta de vanilie
Sare

Blat de rulada

Cuisine:

    pufos si gustos

    • 40 min
    • Serves 1
    • Easy

    Ingredients

    Directions

    Share

    Blat de rulada – foaia de rulada

    Blat de rulada– o compozitie de pandispan simpla intinsa in foaie pe hartie de copt.

    Cateva reguli de baza si foaia de rulada va fi reusita.

    Ouale din care facem compozitia sa fie la temperatura camerei. Spargeti si separati cu grija albusul de galbenus. Nu trebuie sa cada galbenus in albus, acesta nu se mai bate bine. Eu prefer sa bat albusurile cu mana cu un tel spirala, se bat mai repede  devin o spuma, adaugam zaharul si continuam baterea. Albusul va deveni o spuma tare si cremoasa care nu cade din vas. Peste albus punem galbenusurile si faina. Incorporam cu miscari lente si largi de jos in sus.

    In tava intindem cat mai uniform. Scoasa din cuptor rulada se pune pe un prosop umed si se ruleaza calda. Cand se raceste indepartam hartia si umplem cu gem, frisca sau diferite creme.

    blat de rulada cacao-reteta
    blat de rulada cacao-reteta

    Cum se face Blat de rulada urmati pasii din reteta.

    Va recomand retete cu foaie de rulada de vanilie Rulada de vanilie cu crema de branza si visineRulada cu gem.

    si cu foaie de rulada cu cacao Rulada de cacao cu crema de vanilie si portocaleRulada de cacao cu crema de branza si zmeura.

    Steps

    1
    Done

    Separam albusul de galbenus. Batem albusul, cand acesta se transforma intr-o spuma si isi mareste volumul adaugam tot zaharul si continuam baterea. Vom avea o spuma tare care nu cade din vas.
    Galbenusul il frecam cu putina sare pentru a se indulci si pentru asi intensifica culoarea. In galbenus punem si esentele.
    Peste albus rasturnam galbenusurile si faina, amestecam cu miscari largi de jos in sus.
    Omogenizam si intindem compozitia cat mai uniform pe o tava tapetata cu hartie de copt.
    Punem tava in cuptorul preincalzit.

    2
    Done

    Lasam in cuptor 25-30 min, este gata cand se rumeneste usor pe margine si trece testul scobitoarei adica luam o scobitoare si intepam foaia de rulada, daca aceasta este curata preparatul este gata.
    Scoatem foaia de rulada cu hartia pe care s-a copt si o punem pe un prosop umed, lasam 2 min si rulam cu ajutorul prosopului putin cate putin.
    Indepartam prosopul, desfacem rulada cu hartia si o putem umple cu gem sau diferite creme.
    Pentru foaia de rulada de cacao vom pune 100 gr de faina si 25 gr de cacao sau 4 linguri cu varf de faina si una cu cacao.
    Foaia de rulada este pufoasa si nu se rupe, nu pun praf de copt.
    Spor la prajiturit.

    ChefGeorgeta

    Recipe Reviews

    Average Rating:
    (5)
    Total Reviews: 1
    ChefGeorgeta

    va recomand- Blat de rulada cu vanilie sau cacao putem diversifica desertul dorit.

    previous
    Ciorba din coada de vitel
    next
    Tort de cacao cu crema mascarpone
    previous
    Ciorba din coada de vitel
    next
    Tort de cacao cu crema mascarpone

    Add Your Comment

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here