Ingredients
-
5 buc oua
-
5 linguri cu varf - 125 gr Faina
-
5 linguri- 125 gr Zahar
-
esenta de vanilie
-
Sare
Directions
Blat de rulada – foaia de rulada
Blat de rulada– o compozitie de pandispan simpla intinsa in foaie pe hartie de copt.
Cateva reguli de baza si foaia de rulada va fi reusita.
Ouale din care facem compozitia sa fie la temperatura camerei. Spargeti si separati cu grija albusul de galbenus. Nu trebuie sa cada galbenus in albus, acesta nu se mai bate bine. Eu prefer sa bat albusurile cu mana cu un tel spirala, se bat mai repede devin o spuma, adaugam zaharul si continuam baterea. Albusul va deveni o spuma tare si cremoasa care nu cade din vas. Peste albus punem galbenusurile si faina. Incorporam cu miscari lente si largi de jos in sus.
In tava intindem cat mai uniform. Scoasa din cuptor rulada se pune pe un prosop umed si se ruleaza calda. Cand se raceste indepartam hartia si umplem cu gem, frisca sau diferite creme.
Cum se face Blat de rulada urmati pasii din reteta.
Va recomand retete cu foaie de rulada de vanilie Rulada de vanilie cu crema de branza si visine, Rulada cu gem.
si cu foaie de rulada cu cacao Rulada de cacao cu crema de vanilie si portocale, Rulada de cacao cu crema de branza si zmeura.
Steps
1
Done
|
Separam albusul de galbenus. Batem albusul, cand acesta se transforma intr-o spuma si isi mareste volumul adaugam tot zaharul si continuam baterea. Vom avea o spuma tare care nu cade din vas. |
2
Done
|
Lasam in cuptor 25-30 min, este gata cand se rumeneste usor pe margine si trece testul scobitoarei adica luam o scobitoare si intepam foaia de rulada, daca aceasta este curata preparatul este gata. |