0 0
Tarta cu lamaie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
pentru blat
300gr Faina
150gr unt
1buc galbenus de oua
2linguri apa rece
10gr-1pliculet Zahar vanilat
pentru crema
4buc galbenus de oua
4buc oua
100gr Zahar
150gr unt
200ml suc de lamaie
pentru decor zahar pudra

Tarta cu lamaie

  • Serves 1
  • Easy

Ingredients

  • pentru blat

  • pentru crema

Directions

Share

Tarta cu lamaie- o tarta cu fructe

tarta cu lamaie-reteta
tarta cu lamaie-reteta

Tarta cu lamaie – desert acrisor, usor de preparat. Se poate servi simpla, cu frisca, cu bezea sau cu sirop din zahar caramelizat si suc de portocale.Tarta cu lamaie si sirop de portocale-reteta

Tarta cu lamaie si sirop de portocale-retetaCum se prepara Tarta cu lamaie gasiti in pasii de mai jos.

va mai recomand Mini tarte cu capsuni si crema de vanilie

Mini tarte cu capsuni si crema de vanilie – Tarta cu broccoli 
mini tarte cu broccoli-Tarta cu spanac
tarta cu spanac-vezi reteta

Mini tarte cu branza de capra

mini tarte cu branza de capra – vezi reteta

Steps

1
Done

Intr-un castron punem faina si o amestecam cu zaharul vanilat, 1 galbenus si untul rece taiat cubulete, amestecam cu degetele pana se formeaza un aluat nisipos in care punem2- 3 linguri de apa rece si framantam in castron apoi pe masa cu putina faina. Aluatul devine omogen, moale ca o plastelina si nu se lipeste de maini, facem o bila si il punem intr-o folie alimentara si il lasam in frigider 30 min.
Cu ajutorul unui sucitor intindem foaia cat mai rotund si o asezam intr-o forma de tarta. Cu degetele modelam aluatul ridicand spre margini. Intepati cu o furculita aluatul si puneti tava in cuptorul preincalzit la 170de grade 15min. Tava are 26cm.

2
Done

Crema se face in baie de abur (bain marie). Pe un vas in care fierbe apa se pune castronul cu galbenusurile, ouale intregi si zaharul. Vasul in care se face crema nu trebuie sa atinga apa. Se bat cu un tel pana devine o spuma si se incalzeste, turnam sucul proaspat stors de lamaie si untul cubulete. Se amesteca lejer. Untul se va topi si crema se va lega.

3
Done

Scoatem tarta din cuptor si o lasam putin sa se raceasca. Va recomand ca intre tava si forma de tarta sa puneti o foaie de copt cand va fi gata o putem scoate mai usor.
Acum putem turna crema de lamaie in forma si sa o punem la copt la 190grade 6-7min.

4
Done

Este putin rumena pe margini si crema s-a intarit. Am ridicat hartia si am scos-o usor.

5
Done

O lasam sa se raceasca, pudram cu zahar apoi o portionam.
Spor la gatit.

ChefGeorgeta

Recipe Reviews

Average Rating:
(5)
Total Reviews: 1
ChefGeorgeta

Un desert acrisor dar bun, imi place foarte mult cu siropul din zahar caramelizat si suc de portocale.

previous
Limba de vita cu sos de rosii si vin
next
Crema de zahar ars cu suc de portocale
previous
Limba de vita cu sos de rosii si vin
next
Crema de zahar ars cu suc de portocale

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here