Ingredients
-
1 kg rata
-
500 gr proaspata varza alba
-
1 buc ceapa
-
Sare
-
Piper
-
300 ml suc de rosii
Directions
Rata pe varza
Rata pe varza – reteta nu este deloc complicata, se prepara in cuptor. Carnea de rata se aseaza frumos pe varza dulce sau murata.
Durata de gatire este mai mare cam 2 ore si jumatate, dar gustul este foarte bun. Am o rata intreaga din care voi taia pulpele, aripile si o parte din piept, doar aceste bucati le voi pune pe varza. Cu partile celelalte voi gati un bors si cu pieptul de rata un preparat mai special.
Varza proaspata se caleste in grasimea si zeama lasata de la rata, este dulceaga, putin picanta si se topeste in gura.
Cum se face Rata pe varza gasiti in pasii din reteta.
Steps
1
Done
|
|
2
Done
|
Punem intr-o tava varza si ceapa taiata marunt, asezam bucatile de rata si acoperim cu o folie de staniol. In cuptorul incalzit bagam tava pentru 1 ora la 170 grade. Dupa ce trece ora dam folia deoparte si condimentam cu piper, un praf de cimbru, ardei iute tocat si sucul de rosii. Acoperim din nou tava si mai lasam inca o ora. Puteti intoarce bucatile de carne. |
3
Done
|
|