Ingredients
-
600 gr piept de curcan
-
3 linguri ulei de masline
-
150 ml vin alb
-
1 buc ceapa
-
1 buc Morcov
-
300 ml suc de rosii
-
5 gr rozmarin
-
1 gr Piper
-
1 gr Sare
Directions
Piept de curcan la cuptor
Piept de curcan la cuptor cu sos de rosii si fasole verde sote – un pranz delicios.
Pieptul de curcan se pune intr-un bait din vin alb si condimente doua ore la rece si apoi se gateste in cuptor.
Cum se face Piept de curcan la cuptor si fasole pastai sote puteti urma pasii din reteta.
Steps
1
Done
|
Pasul 1Intr-un bol punem 2 linguri de ulei, rozmarin, sare, piper si vin alb facem un sos, ungem bucata de piept cu acest sos, acoperim bolul cu o folie si lasam la rece 2h. |
2
Done
|
Pasul 2Incingem intr-o cratita 1 lingura de ulei de masline, calim ceapa taiata fin si morcovul cubulete, cand ceapa este sticloasa adaugam sucul de rosii, sare si piper dupa preferinte, lasam sosul sa fiarba 10 min, aromatizam cu usturoi si il lasam deoparte, il vom folosi mai tarziu. |
3
Done
|
Pasul 3Punem carnea de curcan intr-o tava impreuna cu sosul in care a stat, adaugam 200 ml de apa, acoperim vasul cu folie de aluminiu sau cu capac si punem in cuptor 40 min. |
4
Done
|
Pasul 4Scoatem carnea o portionam si strecuram sosul. |