Ingredients
-
1 kg morcovi
-
1kg patrunjel radacina
-
1kg cu frunze telina
-
1kg ardei galben
-
1kg ardei kapia
-
1 kg gogosari
Directions
Zarzavat cu sare pentru ciorbe sau supe – radacinoase conservate in sare
Zarzavat cu sare pentru ciorbe sau supe – Legume cu sare pentru iarna.
Vine perioada rece si foarte rece si e tare bine cand in camara gasim cele necesare. In ficare an dupa ce fac sucul de rosii, zarzavatul cu rosii si ardei si dupa ce pun muraturile pregatesc si acest zarzavat din radacinoase si ardei.
Din aceasta compozitie pun la toate ciorbele si supele dulci de la inceput in loc de sare, chiar daca se pregatesc si cu legume proaspete. Frunzele si radacina de telina nu trebuie sa lipseasca din compozitie. La ciorbele cu carne dupa ce le spumez pun 2-3 linguri din compozitie.
Compozitia se prepara foarte usor din; morcovi, telina radacina si frunze, partunjel sau pastarnac radacina, ardei galben, ardei kapia, gogosari si sare mare grunjoasa.
Toate legumele curatate si spalate se trec prin masina de tocat sau se maruntesc la robot. Se cantaresc si pentru fiecare kg de legume punem 200 gr de sare. Amestecam bine si lasam pana a doua zi cand Zarzavat cu sare pentru ciorbe sau supe il punem in borcane cu capac si depozitam in camara.
Cum se face Zarzavat cu sare pentru ciorbe sau supe
Steps
1
Done
|
|
2
Done
|
Cu o lingura punem in borcane si indesam putin pentru a se ridica zeama deasupra legumelor. |