Ingredients
-
500 gr carne de vita
-
500 gr cartofigalbeni
-
50 ml Uleifloarea soarelui
-
20 gr unt
-
50 ml Laptedulce
-
200 ml suc de rosii
-
2 gr Pipermacinat
-
50 ml vin rosudemidulce
-
2 catei usturoi
-
Directions
Ostropel de vita
Ostropel de vita cu vin rosu merge perfect intr-o zi de toamna dupa o zi de cules langa cei dragi. Reteta de ostropel de vita fragezit cu vin demi-sec rosu de tara. Va propun o reteta de ostropel din carne de vacuta. Timpul de fierbere si inabusire difera in functie de tipul de carne cu care pregatim ostropelul. Aici veti invata cum se face ostropel de vita cu vin.
Carnea de vita este gustoasa si sanatoasa.
Steps
1
Done
|
Pasul 1Carnea de vita o spalam, o curatam de pielite si o portionam cubulete sau felii. Curatam cartofii de coarja ii spalam si taiati cubulete ii punem la fiert in apa cu sare, adunam spuma formata si o inlaturam cu o spumiera. |
2
Done
|
Pasul 2Punem carnea intr-o cratita cu ulei si lasam la inabusit, adaugam treptat apa calda putin cate putin pana este patrunsa carnea, poate dura si doua ore depinde de cat de tanar este animalul sacrificat. Este bine ca pe aragaz sa avem o oala cu apa calda. In sosul format adaugam sucul de rosii (sau bulion) sare si piper dupa gust, lasam 5-10 min sa fiarba. Punem usturoiu zdrobit, vinul si peste 2-3min inchidem aragazul. |
3
Done
|
Pasul 3Cartofii ii scurgem de zeama si ii pasam, incorporam apoi untul, laptele si amestecam obtinand un piure . |
4
Done
|
Pasul 4Se serveste cald cu piure din cartofi . |