Ingredients
-
pentru blat
-
5 buc oua
-
10 linguri Faina
-
5 linguri Zahar
-
esenta de vanilie
-
pentru crema
-
200 ml frisca lichida
-
150 gr iaurt
-
1 pliculet gelatina
-
500 gr mure
-
2 pliculete Zahar vanilat
-
pentru glazura
-
100 ml frisca lichida
-
100 gr ciocolata alba
-
40 gr unt
-
Directions
Tort cu mure – tort cu fructe de padure
Tort cu mure – desert dulce acrisor cu gust intens de mure.
Un Blatul de TORT de vanilie, o crema din frisca, iaurt si piure din mure si o glazura din ciocolata alba, acestea sunt ingredientele necesare pentru a prepara un Tort cu mure.
Imi plac fructele de padure, cu mure va mai recomand Desert la pahar cu Crema de branza si mure si Cheesecake cu mure [Fara coacere]
Cum se face Tort cu mure urmariti pasii din reteta.
Steps
1
Done
|
Pasul 1Separam albusul de galbenus. Galbenusurile le frecam cu un praf de sare si esenta de vanilie. |
2
Done
|
Pasul 2Cat timp se coace blatul putem prepara crema, vom face un piure din mure pe care il vom amesteca cu frisca batuta, iaurt si gelatina. |
3
Done
|
Pasul 3Taiem blatul in doua pe lungime, asezam un blat pe un platou si il insiropam cu un sirop pe care il pregatim din apa, zahar si esenta de vanilie punem 3/4 din crema rece, nivelam si asezam celalalt blat insiropam, intindem restul de crema, cu un cutit nivelam marginile si partea de deasupra, lasam tortul la rece 2-3 ore. |
4
Done
|
Pasul 4Praparam glazura alba astfel: punem frisca lichida pe foc intr-un vas cand ajunge la punctul de fierbere punem ciocolata alba rupta in bucati si amestecam pana se topeste, luam de pe foc adaugam cubulete de unt si amestecam pana se raceste putin. |