0 0
Tort cu mure

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
pentru blat
5 buc oua
10 linguri Faina
5 linguri Zahar
esenta de vanilie
pentru crema
200 ml frisca lichida
150 gr iaurt
1 pliculet gelatina
500 gr mure
2 pliculete Zahar vanilat
pentru glazura
100 ml frisca lichida
100 gr ciocolata alba
40 gr unt

Tort cu mure

delicios

  • 75 min
  • Serves 1
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Tort cu mure – tort cu fructe de padure

Tort cu mure – desert dulce acrisor cu gust intens de mure.

Un Blatul de TORT de vanilie, o crema din frisca, iaurt si piure din mure si o glazura din ciocolata alba, acestea sunt ingredientele necesare pentru a prepara un Tort cu mure. 

tort cu mure-reteta

Imi plac fructele de padure, cu mure va mai recomand Desert la pahar cu Crema de branza si mure si Cheesecake cu mure [Fara coacere]

tort cu fructe-reteta

Cum se face Tort cu mure urmariti pasii din reteta.

tort cu mure si frisca-reteta
tort cu mure si frisca-reteta

Steps

1
Done

Pasul 1

Separam albusul de galbenus. Galbenusurile le frecam cu un praf de sare si esenta de vanilie.
Intr-un bol batem albusurile spuma tare apoi adaugam tot zaharul odata si continuam baterea pana se topeste zaharul si albusul este o bezea tare. Adaugam galbenusurile si faina si amestecam lejer de jos in sus, omogenizam si turnam in forma de copt tapetata cu hartie.
Punem forma in cuptorul incalzit la foc mic si lasam la copt 45-50 min. Este gata cand trece testul scobitorii. Gasiti reteta baltului de tort pe acelasi sait categoria Prajituri

2
Done

Pasul 2

Cat timp se coace blatul putem prepara crema, vom face un piure din mure pe care il vom amesteca cu frisca batuta, iaurt si gelatina.
Spalam murele si le indepartam coditele daca mai au, scurse bine le punem in vasul de la robot si lasam cateva minute pana devin o pasta. Gelatina o lasam cu putina apa la hidratat apoi o dizolvam in baie de aburi.
Batem frisca lichida pana isi mareste volumul si devine ferma, adaugam iaurtul,pasta din mure, zaharul vanilat si gelatina, omogenizam si lasam crema la rece.

3
Done

Pasul 3

Taiem blatul in doua pe lungime, asezam un blat pe un platou si il insiropam cu un sirop pe care il pregatim din apa, zahar si esenta de vanilie punem 3/4 din crema rece, nivelam si asezam celalalt blat insiropam, intindem restul de crema, cu un cutit nivelam marginile si partea de deasupra, lasam tortul la rece 2-3 ore.

4
Done

Pasul 4

Praparam glazura alba astfel: punem frisca lichida pe foc intr-un vas cand ajunge la punctul de fierbere punem ciocolata alba rupta in bucati si amestecam pana se topeste, luam de pe foc adaugam cubulete de unt si amestecam pana se raceste putin.
Turnam glazura peste tort si decoram cu mure si ciocolata. Se poate servi cu sirop din mure.

ChefGeorgeta

Recipe Reviews

Average Rating:
(5)
Total Reviews: 1
ChefGeorgeta

Este un tort foarte bun cu o crema cu gust intens de mure. Serviti feliile de tort cu sirop rece de mure.

previous
Pizza cu legume si masline
next
Dovlecei umpluti cu branza
previous
Pizza cu legume si masline
next
Dovlecei umpluti cu branza

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here