Ingredients
-
pentru blat
-
7 buc oua
-
7 linguri-120gr Faina
-
2 linguri cacao
-
7 linguri-130gr Zahar
-
esenta de rom
-
pentru crema
-
3 buc galbenus de oua
-
100 ml Lapte
-
100 gr Zahar
-
200 ml frisca lichida
-
2 pliculete gelatina
-
sucul de la o portocala
-
Zahar vanilat
-
pentru glazura
-
90 gr-o tableta ciocolata cu lapte
-
90 ml frisca lichida
-
30 gr Nuca de cocos
Directions
Rulada de cacao cu crema de vanilie si portocale – desert usor de preparat
Rulada de cacao cu crema de vanilie si portocale Va plac ruladele cu crema si fructe ?
Sunt usor de preparat, un blat de pandispan de vanilie sau cacao intins foaie.
Cateva reguli de baza si foaia de rulada va fi reusita. Ouale din care facem compozitia sa fie la temperatura camerei. Spargeti si separati cu grija albusul de galbenus. Nu trebuie sa cada galbenus in albus, acesta nu se mai bate bine. Eu prefer sa bat albusurile cu mana cu un tel spirala, se bat mai repede devin o spuma, adaugam zaharul si continuam baterea. Albusul va deveni o spuma tare si cremoasa care nu cade din vas. Peste albus punem galbenusurile si faina amestecata cu cacao. Incorporam cu miscari lente si largi de jos in sus.
In tava intindem cat mai uniform. Scoasa din cuptor rulada se pune pe un prosop umed si se ruleaza calda. Cand se raceste indepartam hartia si umplem cu gem, frisca sau diferite creme.
Reteta completa pas cu pas despre cum sa faci o Rulada de cacao cu crema de vanilie si portocale o gatiti mai jos cu detalii.
Steps
1
Done
|
Pentru ca avem nevoie de cuptor vom incepe mai intai sa dam drumul la cuptor si apoi sa facem compozitia. Pregatim si tava, intindem hartie de copt pe toata suprafata. Am folosit o tava de aragaz 30/35. Puneti pe tava cateva puncte de unt si apoi hartia, aceasta se va lipi si va sta mai bine in tava. Separam albusul de galbenus. |
2
Done
|
Cat timp foaia de rulada este la cuptor pregatim crema. Frecam galbenusurile cu putina sare pentru a-si intensifica culoarea, adaugam apoi zaharul si laptele amestecam cu un tel si punem vasul pe foc la baine-marie adica pe o oala in care avem apa clocotita, vasul in care avem galbenusul sa nu atinga apa. Se amestecam incontinu pana se dizolva zaharul si compozitia este omogena si grosuta ca o smantana. Se lasa la racit, amestecam din cand in cand, crema sa ajunga la temperatura camerei, incercati cu degetul, puneti acum si esenta de vanilie. Hidratati gelatina in apa rece 10 min apoi dizolvati in baie de abur, nu o fierbeti isi va pierde din proprietati. |
3
Done
|
Pregatim si glazura din frisca lichida, ciocolata cu lapte si un cubulet mic de unt. |
4
Done
|
|
5
Done
|