Ingredients
-
1,500 kg carne de vita
-
Sare
-
Piper
-
3 linguri Ulei
-
chili
-
50ml suc de rosii
-
garnitura din legume
-
200 gr Morcov
-
100 gr mazare
-
100 gr fasole pastai
-
20gr unt
Directions
Friptura de vita la cuptor – frageda si gustoasa
Friptura de vita la cuptor cu legume preparate in dry cooker.
Legume cu gust, carne moale si gustoasa.
Este foarte buna si rece, se taie felii subtiri si se poate servi cu Sos de hrean cu smantana.
Cum se face Friptura de vita la cuptor urmati pasii din reteta.
Steps
1
Done
|
Am preparat aceasta friptura la cuptor cu carne de vitel. Carnea se va scoate din frigider si se lasa la temperatura camerei. Nu se portioneaza se lasa bucata intreaga. Se curata de pielite si se pune in tigaia incinsa si unsa cu putin ulei. |
2
Done
|
Am luat din tigaie bucatile de carne si le-am pus direct in tava pe care o voi pune in cuptor, dar nu inainte de a presara pe carne sare, piper proaspat macinat si un praf de chili. Pun in tava si uleiul din tigaie, cateva cubulete de unt pe carne si acopar tava cu o folie de aluminiu. |
3
Done
|
|
4
Done
|
Cand friptura este aproape gata, dupa cele 50 de min, indepartez folia si pun 50gr de suc de rosii in sosul format. Mai las 5-10 min in cuptor apoi scoatem tava. Acoperim tava cu o folie, lasam carnea sa se odihneasca cam 10 min apoi o portionam. |