Ingredients
-
350 gr carne tocata de porc
-
3 linguri -30 gr orezbob rotund
-
3 buc oua
-
1 buc Ardei gras rosu
-
1 buc ardei verde
-
150 gr ceapaalba
-
200 gr cartofialbi
-
1 buc ardei iute
-
100 gr telina
-
150 gr Morcov
-
1 l bors
-
2-3 linguri bulionsau suc de rosii
-
1 legatura Marar
-
1 legatura leustean
-
2 gr Pipermacinat
-
2 gr Sare
-
30 ml Ulei
Directions
Bors de perisoare – perisoare pufoase
Bors de perisoare – perisoare din carne de porc, bors acru si legume proaspete daca este vara. Iarna voi pune Zarzavat cu sare pentru ciorbe sau supe si Zarzavat pentru iarna. Verdeata daca gasim proaspata daca nu ce am pus in congelator toamna.
Dregem borsul cu un ou batut sau cu smantana.
Cum se face Bors de perisoare urmati pasii din reteta.
Va mai recomand perisoarele pufoase din Ciorba de perisoare de vita.
Steps
1
Done
|
Pasul 1Punem 100 ml apa la fiert, cand apa clocoteste adaugam orezul spalat si lasam sa fiarba pana cand orezul este pe jumatate fiert (scoatem o boaba si gustam), il scurgem daca mai are zeama si lasam la rece. |
2
Done
|
Pasul 2Oala in care vom face ciorba o punem pe foc, adaugam uleiul si punem legumele care au fost curatate, spalate si taiate fiecare cubulete sau rondele, 5-10 min la calit, turnam 2 litri de apa si lasam la fiert. (Eu pun la fiecare ciorba vegeta facuta in casa din toate radacinoasele, gogosari ardei kapia si ardei gras verde) |
3
Done
|
Pasul 3Intr-un bol amestecam carnea tocata cu 2 oua, sare, piper si verdeata. Omogenizam si cu mainile umede facem bilute pe care le punem in supa de legume una cate una si lasam la fiert. |
4
Done
|
Pasul 4Cand perisoarele si legumele sunt fierte turnam borsul si aromatizam cu leustean. |