Ingredients
-
500 gr carne tocata de porc
-
100 gr ceapa
-
50 gr Morcov
-
2 kg cartofigalbeni
-
4 buc oua
-
1 leg Marar
-
2 gr Piper
-
2-3 gr Sare
-
200 ml Ulei
-
1/2 buc ardei iute
-
1/2 buc Ardei gras rosusau kapia
Directions
Musaca cu carne de porc
Musaca cu carne de porc – un pranz gustos, se poate servi si rece.
Eu fac Musaca cu carne de porc cu cartofi prajiti. Se poate prepara si din cartofi fierti, ii fierbeti in coaja, ii lasati sa se raceasca si dupa ce ii curatati il taiati felii.
Reteta este usor de preparat. Puneti straturi alternative de cartofi si compozitie din carne tocata si deasupra la final oua batute si branza rasa sau cascaval.
Cum se face Musaca cu carne de porc gasiti in pasii din reteta.
Steps
1
Done
|
Pasul 1Curatam si spalam legumele, ceapa o taiem marunt, morcovul il radem fin si cartofii rondele. |
2
Done
|
Pasul 2Cartofii ii prajim pe jumatate si ii lasam la scurs. Luam un vas termorezistent si tapetam partea de jos si peretii cu un strat de cartofi. In compozitia din carne adaugam 2 oua si verdeata si o punem peste patul de cartofi din vas. |
3
Done
|
Pasul 3Acoperim carnea cu un strat de cartofi, ungem suprafata cu 2 oua batute, condimentam cu sare, piper si ornam cu ardei rosu, ardei iute, rosii...puteti rade si branza. |
4
Done
|
Pasul 4Punem vasul pe grilajul din mijloc al cuptorului preincalzit, la foc mic 45 min. |