Ingredients
-
1 kg Faina
-
50 gr drojdie
-
500 ml Lapte
-
250 gr Zahar
-
4 buc oua
-
250 gr Stafide
-
1 sticluta esenta de rom
-
1sticluta esenta de vanilie
-
20 gr Zahar vanilat
-
8 linguri cacao
-
200 gr Nuci macinate
-
pentru framantat
-
150 gr unt
-
100 ml Ulei
-
pentru uns formele
-
2 buc galbenus de oua
Directions
Cozonac pufos cu cacao si nuci
Cozonac pufos cu cacao si nuci – nelipsit de pe masa festiva de Craciun sau Paste.
Pufos si aromat un cozonac facut in casa poate fi umplut cu rahat, cacao, ciocolata, fructe confiate, nuci si stafide.
In prag de sarbatoare va prezint reteta de Cozonac pufos cu cacao si nuci.
Pentru o buna reusita drojdia trebuie sa fie proaspata, faina alba de buna calitate, ouale proaspete, zahar si arome suficiente pentru a fi dulce si aromat. Imi lipseste coaja rasa de lamaie si portocala desi dau o aroma deosebita preparatului am hotarat sa nu le mai folosesc.
Cum se face Cozonac pufos cu cacao si nuci urmati pasii din reteta.
Curand o Pasca si cozonac cu rahat si mai multa umplutura cu cacao.
Steps
1
Done
|
Intr-un castonel frecam drojdia cu putina sare si cateva linguri de lapte cam 5 linguri amestecam totul cu 3 linguri de faina si lasam sa creasca. |
2
Done
|
In mijlocul fainii se face cu mana o adincitura si se toarna pe rand drojdia crescuta, albusul batut, galbenusurile, esentele, stafidele se amesteca si se toarna laptele cald. Se amesteca cu mana, incorporam tot laptele apoi se framanta cu unt topit si ulei. Turnam pe marginea vasului in care framantam cate putin unt si incorporam prin framantare. |
3
Done
|
|
4
Done
|
|
5
Done
|
|
6
Done
|
|
7
Done
|
|
8
Done
|
|
9
Done
|
|
10
Done
|