Ingredients
-
500 gr carne tocata de vita
-
500 gr carne tocata de porc
-
200 gr ceapa
-
200 gr orez
-
200 gr bulion
-
100 ml Ulei
-
500 ml bors
-
10 gr Sare
-
1 leg Marar
-
10 gr Piper
-
frunze de vita
Directions
Steps
1
Done
|
Pasul 1Ceapa taiata marunt se caleste in ulei 2-3 min pana devine sticloasa, adaugam orezul spalat si amestecam usor sa nu se lipeasca de tigaie, punem sare si 100 ml apa si lasam sa fiarba pana scade lichidul. Dizolvam 100 gr bulion cu apa sau daca avem putem pune suc de rosii, il turmam peste orez si continuam fierberea 1-2 min se absoarbe sosul. |
2
Done
|
Pasul 2Frunzele proaspete de vita spalate le punem intr-un vas cu apa fiarta si le lasam 2-3 min sa se opareasca,(isi vor schimba culoarearea) le scoatem cu o paleta si le lasam la scurs. |
3
Done
|
Pasul 3Luam cate o frunza in palma, punem putina compozitie rulam si cu degetele introducem marginile frunzei in interior. Asezam sarmalutele una langa alta in straturi intr-o cratita in care punem la baza frunze de vita si crengute de marar. |
4
Done
|
Pasul 4Lasam sa fiarba la foc mic, cand apa a scazut adaugam borsul si bulionul. |