Ingredients
-
400 gr cotlet de porc
-
usturoi
-
cimbru
-
Piper
-
chili
-
50 ml vin rosu
-
1 buc Morcov
-
1 buc ardei galben
-
1 buc ardei verde
-
1 buc ardei kapia
-
100 gr brocoli
Directions
Cotlet de porc la tigaie [gratar] cu legume fierte in abur
Cotlet de porc la tigaie [gratar].
Cotlet de porc la tigaie [GRILL] – cotlet suculent si condimentat. Cotletul de porc este o carne cu putina grasime. Se poate gati la cuptor, la gratarul cu carbuni in aer liber dar si in casa la tigaia grill.
Cotletul de porc se taie felii groase cam cat degetul de la mana. Se bat cu ciocanul de snitele. Feliile se marineaza si se lasa la rece cateva ore. Eu am uns feliile cu ulei de masline, sare, piper, cimbru, usturoi pisat si putin vin rosu. Am acoperit cotletul de porc cu o folie si l-am pus in frigider.
Nu se pune pe grill direct din frigider. Lasati-l sa ajunga la temperatura camerei.
Tigaia se incinge la foc mediu, se unge cu putin ulei si se pune carnea. Lasam 3-4 min pe o parte,cand se dezlipeste cu usurinta de pe tigaie si se intoarce.
Cum se face un Cotlet de porc la tigaie si cum se fierb in abur legumele gasiti pasii in reteta.
Steps
1
Done
|
|
2
Done
|
|
3
Done
|
|
4
Done
|
Intr-un vas de 2L punem 1L apa si o lasam la fiert. Luam o sita metalica si o asezam pe vas, sita se va sprijini pe vas dar nu va ajunge la apa. Cand apa fierbe se pun in sita mai intai rondelele de morcovi si se acopera cu un capac, se fierb 5 min apoi adaugam ardeii si mai lasa in abur 3-4min. |
5
Done
|
|
6
Done
|
Legumele sunt gata, cotletul l-am intors deci pot pregati farfuriile, tacamurile, salata si un pahar cu vin. |