Supa de pui cu taitei sau supa de gaina
Supa de pui cu taitei de casa cu ou.
Este preferata familiei mele, reteta simpla si gustoasa.
Carne de pui sau de gaina, radacinoase si taitei facuti proaspeti in casa care vor da un gust aparte supei.
Cum se face o supa de pui cu taitei urmati pasii.
Ingrediente:
cartofi,ceapa,Faina,Morcov,oua,Piper,pui,Sare,telina
Cum se face reteta:
Cat timp fierbe carnea si legumele sa facem taiteii.
Putem folosi un castronel in care spargem oul, il batem cu putina sare si adaugam faina.
Amestecam in caston si apoi rasturnam pe masa presarata cu faina, framantam cu mana pana cand aluatul devine elastic si se poate intinde cu usurinta cu sucitorul. Intindem o foaie subtire presarand mereu faina. Rulam foaia pe sucitor si taiem pe lungime, facem sul foile rezultate si taiem taitei mai subtiri sau mai grosi. Rasfiram cu degetele si scuturam de faina.
Cand carnea si legumele au fiert se scot din supa. Supa se poate strecura sau se poate lasa asa cum este, eu prefer sa nu o strecor si las in ea si ceapa fiarta (ii place sotului meu sa o gaseasca in supa) si tai si un morcov fiert va arata bine printre taitei si patrunjel verde.
Asadar am scos carnea si legumele pe care le vom servi ca rasol cu usturoi sau hrean, punem supa din nou la fiert la foc mic si cand fierbe punem taiteii, eu nu ii mai fierb separat.
Lasam sa fiarba cateva clocote, presaram piper si punem o mana buna de patrunjel proaspat tocat.
Ce buna e o supa calda cu taitei de casa in zi de toamna tarzie.
Leave a Reply