Sufleu de conopida se mai spune si soufflé de conopida.
Sufleu de conopida este un preparat simplu dar gustos.
Buchetelele crem ale conopidei sunt bogate in vitamine. Pentru a pastra nutrientii din conopida este bine sa o fierbem in abur. Iubitorii acestei legume vor gasi in sufleul de conopida gustul delicat si profund al conopidei.
Putem prepara sufleu din mai multe legume dar baza este sosul alb, care mai este cunoscut ca si sosul Bechamel, rezultat din unt, faina si lapte la care se adauga galbenusurile si albusul batut spuma.
Toate ingredientele puse intr-o tava unsa cu unt si cu cascaval ras deasupra .Se coace la 200 grade.
Cum se face Sufleu de conopida gasiti reteta in pasii de mai jos.
Ingrediente:
cas de oi,cascaval,conopida,Faina,Lapte,oua,Piper,Sare,unt
Cum se face reteta:
Pregatim sosul alb din unt, faina, lapte si sare.
Topim untul intr-o tigaita, adaugam faina si amestecam repede, turnam laptele si amestecam continu pana se ingroasa si devine cremos, potrivm cu sare si piper.
Separam albusul de galbenus.
Batem albusul spuma tare.
Lasam sosul alb sa se raceasca putin cam la temperatura degetului si rasturnam galbenusurile amestecand continu.
Inr-un vas mai incapator punem conopida, sosul, albusul spuma, casul de oi ras si jumatate din cascaval ras amestecam lejer. Puteti folosi ce branzeturi aveti prin casa.
Ungem cu unt un vas sau o tava rasturnam compozitia si nivelam, radem restul de cascaval si punem vasul in cuptorul incalzit la 200°C 30 min. Deja miroase a cascaval si conopida.
Se poate servi calda sau rece.
Leave a Reply