Ingredients
-
100 gr orezbob rotund
-
50 gr soiagranule
-
1-2 buc varza murata
-
1buc -100gr ceapa
-
3 linguri bulionconcentrat 24%
-
1 buc -50gr Morcov
-
500 ml bors
-
50 ml Ulei
-
5 gr Sare
-
5 gr Pipermacinat
-
1leg Mararproaspat sau congelat
Directions
Sarmalute in foi de varza cu soia
Sarmalute in foi de varza cu soia – reteta des gatita in perioada de post.
Se impart in AJUNUL CRACIUNULUI impreuna cu turte
(scutecele DOMNULUI).
Cum se fac Sarmalute in foi de varza cu soia gasiti inpasii din reteta.
Steps
1
Done
|
Pasul 1Varza se desface in foi se spala si se lasa la desarat daca este nevoie, foile se pun la scurs. |
2
Done
|
Pasul 2Punem tigaia de prajit pe foc si turnam uleiul, cand acesta s-a incalzit adaugam ceapa si morcovul, amestecam pana cand ceapa are o culoare aurie, punem apoi orezul si putina apa (cam100ml) lasam sa fiarba. Cand orezul este putin fiert adaugam 2 linguri de bulion dizolvat in putina apa amestecam cu o lingura lasam cateva minute (3-4) si inchidem focul. Lasam compozitia la racit. |
3
Done
|
Pasul 3In compozitia racita adaugam granulele de soia scurse si stoarse de surplusul de apa, mararul, sare si piper. Omogenizam si condimentam daca este nevoie. |
4
Done
|
Pasul 4Punem foaia in palma stanga si cu o lingura luam din compozitie si punem pe frunza apoi rulam avand grija sa acoperim capetele. Intr-o cratita larga punem la baza foi de varza si sarmalutele una langa una in straturi. Peste ele tocam cateva foi de varza punem apa si le bagam in cuptorul incalzit la foc mic. Dupa 30 min timp in care ne mai uitam in cuptor ( daca a scazut apa mai punem cate putin) punem borsul ,bulion, un ardei iute si sare dupa ce gustam zeama. Lasam la fiert verificand sa nu scade zeama, se fierb la foc mic. |
5
Done
|
Pasul 5Sant gata cand varza este moale si orezul fiert. Scotem pe o farfurie o sarmaluta si o gustam. |