0 0
Sarmalute in foi de varza cu soia

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
100 gr orez bob rotund
50 gr soia granule
1-2 buc varza murata
1buc -100gr ceapa
3 linguri bulion concentrat 24%
1 buc -50gr Morcov
500 ml bors
50 ml Ulei
5 gr Sare
5 gr Piper macinat
1leg Marar proaspat sau congelat

Sarmalute in foi de varza cu soia

Bunatati de la bunica

  • 2h si 15min
  • Serves 6
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Sarmalute in foi de varza cu soia

Sarmalute in foi de varza cu soia – reteta des gatita in perioada de post.

Se impart in AJUNUL CRACIUNULUI impreuna cu turte

(scutecele DOMNULUI).

Sarmalute in foi de varza cu soia - reteta
Sarmalute in foi de varza cu soia – reteta

Cum se fac Sarmalute in foi de varza cu soia gasiti inpasii din reteta.

Steps

1
Done

Pasul 1

Varza se desface in foi se spala si se lasa la desarat daca este nevoie, foile se pun la scurs.
Ceapa se curata de foi se spala si se taie marunt, morcovul se curata se spala si se rade fin.
Granulele din soia se pun la inmuiat in 100 ml de apa 20 min .

2
Done

Pasul 2

Punem tigaia de prajit pe foc si turnam uleiul, cand acesta s-a incalzit adaugam ceapa si morcovul, amestecam pana cand ceapa are o culoare aurie, punem apoi orezul si putina apa (cam100ml) lasam sa fiarba. Cand orezul este putin fiert adaugam 2 linguri de bulion dizolvat in putina apa amestecam cu o lingura lasam cateva minute (3-4) si inchidem focul. Lasam compozitia la racit.

3
Done

Pasul 3

In compozitia racita adaugam granulele de soia scurse si stoarse de surplusul de apa, mararul, sare si piper. Omogenizam si condimentam daca este nevoie.
Foile de varza se portioneaza cam de marimea palmei .

4
Done

Pasul 4

Punem foaia in palma stanga si cu o lingura luam din compozitie si punem pe frunza apoi rulam avand grija sa acoperim capetele. Intr-o cratita larga punem la baza foi de varza si sarmalutele una langa una in straturi. Peste ele tocam cateva foi de varza punem apa si le bagam in cuptorul incalzit la foc mic. Dupa 30 min timp in care ne mai uitam in cuptor ( daca a scazut apa mai punem cate putin) punem borsul ,bulion, un ardei iute si sare dupa ce gustam zeama. Lasam la fiert verificand sa nu scade zeama, se fierb la foc mic.

5
Done

Pasul 5

Sant gata cand varza este moale si orezul fiert. Scotem pe o farfurie o sarmaluta si o gustam.
Se pot servi calde cu mamaliguta si ardei iute dar si reci.

ChefGeorgeta

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Bors radautean
next
Supa de fasole cu costita afumata
previous
Bors radautean
next
Supa de fasole cu costita afumata

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here