Ingredients
-
6 buc oua
-
6 linguri Zahar
-
12 linguri Faina
-
esenta de rom
-
esenta de vanilie
-
Sare
Directions
Blatul de TORT
Blatul de TORT – reteta de pandispan de vanilie, reteta clasica.
Respectati pasii si veti avea un blat de tort pufos si crescut.
Ouale trebuie sa fie la temprtatura camerei. Separati cu grija albusul de galbenus.
Daca in albus va cadea galbenus acestea nu se vor bate bine si blatul nu va creste.
Albusul se bate pana devine o spuma apoi se adauga zaharul si se continua baterea, albusul devine o spuma tare ca o bezea care nu cade din castron.
Galbenusurile si faina se incorporeaza in albus cu miscari lente de jos in sus.
Coacerea se face in cuptorul preincalzit. Este gata cand trece testul scobitoarei.
Cum se face Blatul de TORT urmariti pasii din reteta.
Steps
1
Done
|
Pasul 1 |
2
Done
|
Pasul 2Intr-un castron batem albusurile pana obtinem o spuma tare, eu nu bat albusurile cu mixerul folosesc telul spirala se bat mai repede si sunt mai spumoase, cand albusurile si-au marit volumul si avem o spuma alba adaugam tot zaharul odata si continuam baterea pana cand albusul devine o spuma tare lucioasa ca o bezea care nu cade din castron. |
3
Done
|
Pasul 3Peste albusul batut spuma punem galbenusurile si faina odata, amestecam lejer nu prin batere, incorporam prin rasturnare cu ajutorul unei palete sau linguri. |
4
Done
|
Pasul 4Dupa ce scoateti blatul din cuptor lasati-l la temperatura camerei sa se raceasca si apoi indepartati hirtia. |