Ingredients
-
100 gr unt60% grasime
-
250 gr Faina
-
3 buc ouadoar galbenusul
-
100 gr zahar farin
-
2 linguri Zahar
-
125 ml Lapte
-
100 ml frisca lichida
-
2 linguri amidon
-
50 gr Zahar vanilat
Directions
Mini tarte cu capsuni si crema de vanilie
Mini tarte cu capsuni si crema de vanilie – desert fin si rafinat, usor de preparat.
Cu cateva mini tarte, crema de vanilie amestecata cu frisca, capsuni si frunzulite de menta putem prepara un desert delicios. Gasim in comert tarte mici numai bune gata de umplut cu diverse umpluturi dar va recoman sa le pregatiti in casa.
Puteti inlocui capsunile cu fructe de sezon.
Cum se prepara Mini tarte cu capsuni si crema de vanilie gasiti in pasii de mai jos.
Steps
1
Done
|
Pasul 1Intr-un castron punem faina si o amestecam cu zaharul farin, 1 galbenus si untul rece taiat cubulete, amestecam cu degetele pana se formeaza un aluat nisipos in care punem 3 linguri de apa rece si framantam in castron apoi pe masa cu putina faina. Aluatul devine omogen, moale ca o plastelina si nu se lipeste de maini, facem o bila si il punem intr-o folie alimentara si il lasam in frigider 30 min. |
2
Done
|
Pasul 2Punem laptele la fiert cu zahar vanilat sau daca aveti puteti pune o pastaie de vanilie si il lasam sa se raceasca putin.Cat timp aluatul este la rece preparam crema de vanilie astfel: frecam galbenusurile cu zaharul pana se face o spuma adaugam amidonul si turnam laptele putin cate putin, punem vasul la foc mic si amestecam continu pana se ingroasa crema. |
3
Done
|
Pasul 3Intindem aluatul pe masa infainata intr-un strat nu foarte suptire si decupam forme rotunde cu care invelim interiorul formelor, intepam aluatul cu furculita pentru a nu se unfla la copt, daca nu doriti sa intindeti aluatul puteti sa il faceti sul si sa il impartiti in 12 bilute cu care modelam formele de tarta. Coacem 15 min in cuptorul incalzit la foc mijlociu. |
4
Done
|
Pasul 4Batem frisca lichida si o amestecam cu crema de vanilie. Lasam minitartele sa se raceasca si le umplem cu ajutorul unui pos cu crema de vanilie si ornam cu capsuni si frunze de menta. |