Ingredients
-
pentru foi
-
3 buc oua
-
7 linguri-75 ml Lapte
-
5 linguri Zahar
-
7 linguri Ulei
-
500 gr faina alba
-
4 liguri zeama de lamaie
-
1 lingurita amoniac
-
pentru crema
-
400 ml Lapte
-
40 gr amidon
-
120 gr-6linguri Zahar
-
150 gr unt
-
50 ml zeama de lamaie
-
pentru decor
-
zahar pudra
-
Nuca de cocos
-
coacaze rosii
Directions
Tort Alba ca zapada – prajitura Alba ca zapada
Tort Alba ca zapada – tort festiv. Prajitura binecunoscuta din copilarie acum in forma rotunda pudrata cu zahar si nuca de cocos.
Reteta usor de preparat, foi pufoase si crema alba fina cu aroma si gust de lamaie.
Cum se face Tort Alba ca zapada gasiti in pasii din reteta.
Va recomand si Prajitura Alba ca zapada.
Steps
1
Done
|
Pentru ca avem de copt vom incepe cu cuptorul, ii dam dumul sa se incalzeasaca la 170 grade la cel electric, la cel pe gaz la foc mijlociu. |
2
Done
|
|
3
Done
|
Se amesteca zaharul cu amidonul si laptele cu un tel, punem vasul la foc mic si amestecam, compozitia se va ingrosa ca o ciulama. Retragem de pe foc si lasam sa se raceasca cam la temperatura degetului. Untul moale se taie cubulete si se incorporeaza in crema fiarta. Punem zeama de lamaie si coaja rasa de lamaie omogenizam si lasam crema la frigider 1 ora. |
4
Done
|
In forma de tort cu inel detasabil voi pune la baza o foaie apoi o parte din crema, voi repeta procedeul cu toate foile si voi lasa tortul la rece pana a doua zi. Nu insiropam foile. |