Ingredients
-
1kg urzici
-
1 cana- 200 gr orez camolino
-
1 buc ceapa
-
1 buc Morcov
-
50 ml Ulei
-
Sare
-
Piper
Directions
Pilaf cu urzici- preparat de post
Reteta Pilaf cu urzici este foarte usor de preparat. A venit primavara, hai sa mergem dupa urzici.
Verzi cu codite mici si pline de vitamine, urzicile se curata de codita si se fierb in apa cu putina sare. Nu aruncati apa in care au fiert.
Puteti face o cura cu zeama de urzici – lupta impotriva anemiei, urzicile continand o cantitate crescuta de fier mai contine si calciu, vitaminele A, B2, C, K, este utila in curele de slabire si detoxifiere, combate astenia prin revitaminizarea organismului.
Cum se prepara un Pilaf cu urzici urmariti urmariti pasii din reteta.
Steps
1
Done
|
Curatam urzicile de codite ( va vor intepa putin dar face bine ) si le spalam in multe apa pana cand apa ramane curata fara urme de nisip sau pamant. |
2
Done
|
Calim intr-o cratita ceapa si morcovul taiat rondele pana devin sticloase, punem 4 cani de apa peste ele. Tinind cont de proportia de 1 cana de orez la 4 de apa. Cand fierbe apa punem orezul, sare si piper. Amestecam de cateva ori de pe margine vasului catre interior si lasam sa fiarba orezul. |
3
Done
|