Ingredients
-
1buc piept de rata
-
150 ml coniac
-
3 buc Portocala
-
Sare
-
Piper
-
2 linguri sos de soia
-
1 lingura miere de albine
Directions
Piept de rata cu sos de portocale – reteta clasica
Piept de rata cu sos de portocale – friptura de rata la cuptor cu un sos fin si aromat.
Respectati cateva reguli si veti servi un pranz sau o cina delicioasa.
Pieptul de rata se scoate din frigider si se lasa la temperatura camerei cam o ora. Crestati pielea cu un cutit ascutit, nu taiati si carnea. Se pune in tigaia rece cu partea crestata in jos la foc mijlociu, grasimea se va scurge lent in tigaie. Dupa ce se desprinde cu usurinta si se rumeneste se intoarce pe partea cealalta si se frige 3-4 min.
Se pregateste o tava care va fi calda cand se pune pieptul cu partea crestata in cuptor la 200 grade 6-7 min in sange, 9 min mediu.
Dupa coacere lasati 5-10 min sa se odihneasca, nu o acoperiti cu folie.
Cum se face un Piept de rata cu sos de portocale gasiti in pasii din reteta.
Va recomand si Rata pe varza.
Steps
1
Done
|
pasul 1 |
2
Done
|
pasul 2 |
3
Done
|
pasul 3 |
4
Done
|
pasul 4Cat timp carnea este la cuptor sa preparam si sosul de portocale. |
5
Done
|
pasul 5 |