0 0
Tarta Tatin

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
600 gr mere
150gr Zahar
30gr unt
400gr aluat foietaj
20gr Zahar vanilat

Tarta Tatin

  • Serves 1
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Tarta Tatin – reteta clasica frantuzeasca

Tarta Tatin este o tarta rasturnata cu mere.

Are si o poveste care spune ca aseasta tarta a aparut in urma unui accident intr-o bucatarie din  Franta la Hotel Tatin in anul 1898. O placinta cu mere a devenit tarta cu mere caramelizate.

Cum se prepara Tarta Tatin gasiti in pasii din reteta.

 

tarta tatin -retet
tarta tatin -reteta

Steps

1
Done

Scoateti aluatul cu cateva ore inainte din congelator si lasati-l la temperatura camerei sa se decongeleze usor. Dati drumul la cuptor la 190 grade.
Taiati merele in sferturi si curatati coaja si partea cu seminte.

2
Done

Puneti zaharul la topit. Il puteti pune direct in tava in care faceti tarta sau intr-o cratita si apoi rasturnati peste merele asezate. Eu l-am pus intr-o cratita, zaharul se topeste si devine un sirop maroniu, adaug untul si merele taiate, amestecam cu o lingura de lemn, atentie e fierbinte.
Lasam cateva minute cam 5 sa se moaie putin merele, le scoatem cu lingura sau cu o paleta si le asezam frumos in tava apoi turnam siropul peste ele. presaram zahar vanilat si daca doriti putina scortisoara.

3
Done

Baza cu mere va fi fata tartei dupa coacere.
Luam foaia de aluat si acoperim forma, marginea aluatului l-am presat cu o coada de lingura intre mere si forma. Cateva intepaturi cu furculita si la cuptor.

4
Done

La 190 garde - 25 min.
S-a rumenit frumos, arata bine asa numai ca trebuie sa o rastorn.

5
Done

Se scoate din cuptor si se acopera forma cu tava sau platoul in care se serveste.
Apucam cu ambele maini si cu o miscare mai rapida intoarcem apoi indepartam forma.
Se poate servi cu inghetata sau cu frisca.

ChefGeorgeta

Recipe Reviews

Average Rating:
(5)
Total Reviews: 1
ChefGeorgeta

un desert cu mere bun

previous
Creveti in cuib de cartofi
next
Praz cu oua ochi
previous
Creveti in cuib de cartofi
next
Praz cu oua ochi

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here