Ingredients
-
600 gr mere
-
150gr Zahar
-
30gr unt
-
400gr aluat foietaj
-
20gr Zahar vanilat
Directions
Tarta Tatin – reteta clasica frantuzeasca
Tarta Tatin este o tarta rasturnata cu mere.
Are si o poveste care spune ca aseasta tarta a aparut in urma unui accident intr-o bucatarie din Franta la Hotel Tatin in anul 1898. O placinta cu mere a devenit tarta cu mere caramelizate.
Cum se prepara Tarta Tatin gasiti in pasii din reteta.
Steps
1
Done
|
|
2
Done
|
Puneti zaharul la topit. Il puteti pune direct in tava in care faceti tarta sau intr-o cratita si apoi rasturnati peste merele asezate. Eu l-am pus intr-o cratita, zaharul se topeste si devine un sirop maroniu, adaug untul si merele taiate, amestecam cu o lingura de lemn, atentie e fierbinte. |
3
Done
|
|
4
Done
|
|
5
Done
|