Piept de rata cu sos de portocale

Piept de rata cu sos de portocale – reteta clasica

Piept de rata cu sos de portocale – friptura de rata la cuptor cu un sos fin si aromat.

Respectati cateva reguli si veti servi un pranz sau o cina delicioasa.

Pieptul de rata se scoate din frigider si se lasa la temperatura camerei cam o ora. Crestati pielea cu un cutit ascutit, nu taiati si carnea.  Se pune in tigaia rece cu partea crestata in jos la foc mijlociu, grasimea se va scurge lent in tigaie. Dupa ce se desprinde cu usurinta si se rumeneste se intoarce pe partea cealalta si se frige 3-4 min.

Se pregateste o tava care va fi calda cand se pune pieptul cu partea crestata in cuptor la 200 grade 6-7 min in sange, 9 min mediu.

Dupa coacere lasati 5-10 min sa se odihneasca, nu o acoperiti cu folie.

Cum se face un Piept de rata cu sos de portocale gasiti in pasii din reteta.

Va recomand si Rata pe varza.

piept de rata cu sos de portocale-reteta
piept de rata cu sos de portocale-reteta

 

Ingrediente:

coniac,miere de albine,piept de rata,Piper,Portocala,Sare,sos de soia

Cum se face reteta:

Se pune pieptul intr-o tigaie rece cu partea crestata in jos la foc moderat, grasimea se va scurge lent in tigaie. Cand se desprinde usor de tigaie si pielea este rumena intoarcem fiecare bucata pe partea cealalta si o prajim cateva minute cam 3-4.
Fixam cuptorul la 200 grade.

Asezam pieptul de rata intr-o tava calda pe o foaie de copt cu partea crestata in jos.
Punem la 200 grade 6-7 min daca dorim o friptura in sange si 9 min pentru o friptura medie.

Cat timp carnea este la cuptor sa preparam si sosul de portocale.
In tigaia in care am prajit pieptul vom face sosul, scurgeti grasimea lasata din piele dar nu toata, opriti 2-3 linguri aprindeti focul si turnati coniacul, apoi sosul de soia si sucul proaspat stors din cele 3 portocale amestecati la foc mare.
Lichidul se va evapora si sosul se va lega. Acum puteti adauga o lingura de miere de albine amestecati cateva secunde si inchdeti focul. Rasturnati sosul din tigaie inr-un castronel.

Dupa coacere nu taiati carnea imediat lasati-o 5-10 min sa se odihneasca.
Nu o acoperiti cu folie.
Portionati si serviti cu sos de portocale, o salata de varza sau de sezon si un pahar de vin rosu.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *