Ingredients
-
muraturi
-
telina
-
Morcov
-
sfecla rosie
-
ardei iute
-
usturoi
-
hrean
-
sare grunjoasa
Directions
Gogonele murate – Muraturi in saramura – Muraturi gogonele
Gogonele murate – Sau cum se mai spune gogonele verzi si rozalii in saramura.
Gogonele murate, Muraturi gustoase si sanatoase, aromate si crocante. Le pregatim de toamna in borcane sau bidoane si le depozitam in camara sau in locuri racoroase.
Alegem muraturi sanatoase tari si fara pete. Pe langa sarea mare grunjoasa care se adauga in apa la fiert si condimentele folosite sunt importante, frunzele de visin, hreanul, usturoiul, ardeiul iute, frunzele de telina si radacina de telina, vor da gust si aroma muraturilor.
Gogonele murate natural fara conservant
Muraturi cu saramura naturala
100% naturale, fara conservant, fara otet, muraturile sunt sarace in calorii, contin probiotice naturale care intaresc imunitatea organismului.
Asezam in borcane muraturile, morcovii, telina , sfecla rosie, frunzele de telina, usturoiul si ardeiul iute astfel incat sa nu lasam mult spatiu intre ele. Punem apa la fiert si vom respecta cantitatea de sare la un litru de apa, ca si exemplu la un borcan de 10l vom pune 5l de apa la fiert si 5 linguri cu sare mare neiodata. Apa fiarta se toarna in borcane putin cate putin peste muraturi. Se acopera cu o folie sau cu o farfurie pana a doua zi cand se completeaza cu saramura daca este necesar. Se pune deasupra muraturilor gogonele hrean taiat pe lungime sau au aparut acum in magazine si vi-l recomand <Presator pentru muraturi> diferite marimi care tin muraturile in saramura. Borcanele sigilate se depoziteaza in beci sau in camara. Daca punem muraturile gogonele in bidoane de plastic nu turnam apa clocotita, o lasam sa se mai raceasca. Borcanele din sticla se pun pe cutite din inox. Muraturile puse cu apa fiarta nu se mai vantura.
Gogonele murate – Muraturile gogonele sunt preferatele familiei mele, am cules din luna septembrie gogonele parguite si le-am pus la murat, s-au terminat. Asteptam sa le savuram pe acestea. Aici vezi cum se face reteta de Gogonele murate natural in saramura fara conservanti.
Steps
1
Done
|
|
2
Done
|
|
3
Done
|
|
4
Done
|
Se completeaza cu saramura a doua zi se pun bete de marar sau de hrean pentru a le tine in saramura sau presator special pentru borcane se leaga cu o folie si se depoziteaza la racoare. |
5
Done
|