Ingredients
-
1 kg bostan
-
200 gr Zahar
-
250 ml apa
-
25 gr drojdie
-
500 gr Faina
-
1 gr Sare
-
50 ml Ulei
-
150 gr Stafide
-
5 gr Scortisoara
Directions
Placinta de bostan
Placinta cu bostan (dovleac) este una din preferatele familiei mele.
Imi place bostanul placintar, este mai bogat in pulpa, o culoare mai intensa si un gust mai deosebit.
O putem face cu foi cumparate din comert dar si cu foi de placinta facute in casa. Bostanul ras si calit se amesteca cu zahar vanilat, scortisoara, stafide si cateva nuci macinate.
Ce cald si bine este in bucatarie si ce aroma…
Steps
1
Done
|
Pasul 1Curatam bostanul de coaja si il radem la razatoare cu gauri mari, il punem intr-o cratita la foc mic, adaugam zaharul si il calim 15 min, (am folosit bostanul placintar, nu are multa apa si are o culoare mai intensa ) Cat timp se raceste bostanul preparam aluatul dospit. |
2
Done
|
Pasul 2Intr-un castron dizolvam drojdia cu putina sare si un praf de zahar, turnam apa calduta, amestecam si incorporam faina putin cate putin, nu toata odata, framantam aluatul cu mana adaugand si o lingura de ulei. |
3
Done
|
Pasul 3Impatim aluatul in 6 parti egale, infainam masa si intindem cu un sucitor cate o foaie de placinta, ungem foaia cu ulei punem bostan si rulam. |