Directions
Pastrav la cuptor
Pastrav la cuptor cu cartofi. O reteta simpla si dietetica de pastrav la cuptor. Am facut aceasta pastrav la cuptor pentru o cina in familie.
Ingrediente :
- 400g cartofi
- măsline
- 1 cățel de usturoi, tocat
- patrunjel, frunze tocate
- 2 linguri ulei de măsline
- zeama de la o jumătate de lămâie
- 1 pastrav, eviscerat
- vin alb
Mod de preparare:
- Se încălzește cuptorul la 100C. Se gatesc cartofii în apă clocotită timp de aproximativ 10 minute, se taie în felii groase, apoi se răcește. Într-un castron, aruncați cartofii cu măsline, usturoi, jumătate de patrunjel mărunțit, jumătate din uleiul de măsline, coaja de lamaie și sare și piper.
- Se condimentează peștele și se pune pătrunjel în cavitate. Puneți peștele deasupra cartofilor și clătiți cu restul de ulei de măsline. Coaceți timp de 15 minute până când cartofii încep să se faca. Se toarnă vinul, apoi se întoarce în cuptor timp de 10 minute până când cartofii se rumenesc și peștele se gătește.
- Scoateți tava din pe cuptor, împrăștiați restul de patrunjel și aduceți tava la masă.