Directions
Beneficii ale mazărelor pentru sanatate
Mancarea de mazare este o sursă bogată de vitamina K. Totodată, conţine şi numeroase vitamine din complexul B (B1, B2, B3, B6, B9), rolul acestora fiind de a regla nivelul de carbohidraţi, lipide şi proteine din organism. Mancarea de mazare abundă de minerale, printre care se numără fierul, magneziul, potasiul, cuprul şi sodiul, dar şi de vitamina A şi C. Beneficii din mancare de mazare.
Gestionarea greutății
Mancarea de mazare are un conținut scăzut de grăsime. O ceașcă de mazăre are mai puțin de 100 de calorii, dar o mulțime de proteine, fibre și oligoelemente.
Prevenirea cancerului de stomac
Mazarea conține cantități mari de polifenol de protecție a sănătății numit coumestrol. Un studiu efectuat în Mexico City a stabilit că avem nevoie doar de 2 miligrame pe zi de acest fitonutrient pentru a preveni cancerul de stomac. O ceașcă de mazăre are cel puțin 10mg.
Anti-îmbătrânire, sistem imunitar puternic
Acest lucru vine de la nivelurile ridicate de anti-oxidanti, inclusiv:
- flavinoide: = catechină și epicatechină
- carotenoid = alfa-caroten și beta-caroten
- acizi fenolici = acidul ferulic și acidul cafeic
- polifenoli = coumestrol
Prevenirea bolilor cardiace:
Mulți compuși antioxidanți și antiinflamatori susțin vasele de sânge sănătoase. Formarea plăcii de-a lungul pereților vaselor de sânge începe cu cronică, stres oxidativ și inflamație excesivă. Cantitățile generoase de vitamină B1 și acid folic, B2, B3 și B6 reduc nivelurile de homocisteină care sunt factori de risc pentru bolile cardiace.
Prevenirea constipatiei:
Conținutul ridicat de fibre din mazăre îmbunătățește sănătatea intestinului și peristaltismul.
Oase sănătoase
Doar o ceașcă de mazăre conține 44% din vitamina K, care ajută la ancorarea calciului în oase. Este vorba de vitamine B, de asemenea, ajuta la prevenirea osteoporozei.
Reduce colesterolul rău:
Niacinul din mazăre contribuie la reducerea producției de trigliceride și a lipoproteinelor cu densitate foarte scăzută (VLDL), care are ca rezultat colesterolul mai redus, creșterea colesterolului HDL(bun) și scăderea trigliceridelor.