Ingredients
-
300 gr vinete coapte
-
50 ml Ulei
-
1 buc ceapa
-
Sare
-
pentru decor
-
rosii
-
ceapa verde
Directions
Salata de vinete – simpla sau cu maioneza
Salata de vinete – preparat de post.
Voi face salata cu vinete congelate pe care le-am copt asta toamna.
Vinetele se coc direct pe flacara, eu le-am copt in curte pe gratar dar le puteti coace si pe aragaz.
Se intorc in timpul coacerii, coaja se arde si se inegreste. Lasam sa se raceasca atat cat sa nu ne friga la degete si le curatam inlaturand coaja cu ajutorul unei linguri si cu apa. Se pun la scurs in strecuratoare.
Scurse bine se pun pe un blat de lemn si se toaca cu un tocator din lemn, are forma de satar. Nu vom folosi nimic de inox sau metal.
Cun se face o Salata de vinete reteta simpla urmati pasii din reteta.
Steps
1
Done
|
|
2
Done
|